Avukatlardan İmralı için 'görüşme' başvurusu

Avukatlardan İmralı için 'görüşme' başvurusu
PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları, müvekkilleriyle görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Cezaevi Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde ağır tecrit koşulları altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan ile tutuklular Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş'ın avukatları, müvekkilleriyle görüşmek için yeni bir başvuru yaptı.

Avukatlar Faik Özgür Erol, Raziye Öztürk, Rezan Sarıca ve Cengiz Yürekli, müvekilleriyle görüşme talebiyle hem Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı hem de İmralı Cezaevi Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu. 

AVUKATLARA GETİRİLEN 6 AYLIK YASAK DOLDU AMA YANIT YOK

Başsavcılık, Öcalan’ın 2009 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gönderdiği savunmasına ek olarak hazırladığı "Yol Haritası" gerekçesiyle, 23 Eylül 2020'de 6 aylık avukat görüş yasağı getirdi. Görüşme başvuruları bu karara dayanılarak sonuçsuz bırakılan avukatlar, geçtiğimiz Ocak ayında Öcalan’a yeni bir disiplin cezası verildiğini öğrendi.

Bu yasağın süresi 23 Mart’ta dolmasına rağmen avukatların yaptıkları başvurulara olumlu ya da olumsuz yanıt verilmedi.

Öcalan'ın avukatlarından Rezan Sarıca ve Nevroz Uysal, müvekkilleriyle 8 yıl aradan sonra en son 2-22 Mayıs, 12-18 Haziran ve 7 Ağustos 2019 tarihlerinde görüşebilmişti.

SON GÖRÜŞME TELEFONLA KARDEŞİYLE OLMUŞTU

Öcalan, telefonla görüş hakkından ise, ilk kez 27 Nisan 2020 tarihinde yararlandırıldı.

Öcalan, kamuoyunda kendisine dair büyüyen kaygılar üzerine geçtiğimiz 25 Mart’ta kardeşi Mehmet Öcalan’la yine telefonla görüştürüldü. Mehmet Öcalan, bu görüşmenin yarıda kesildiğini duyurdu. (MA)

Öne Çıkanlar