Ayhan Bilgen'in partisinin logosunda DSP ile özdeşleşen beyaz güvercini kullanması dikkat çekti

Ayhan Bilgen'in partisinin logosunda DSP ile özdeşleşen beyaz güvercini kullanması dikkat çekti
Ayhan Bilgen'in yeni partisinin amblemini paylaşan Saymaz, mavi zemin üzerinde beyaz güvercinle özdeşleşen amblemin DSP'lileri öfkelendileceğini belirtti.

Gazeteci İsmail Saymaz, Eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in yeni partisinin amblemini paylaştı. Saymaz, "Bu amblem, mavi zemin üzerinde beyaz güvercinle özdeşleşen DSP'lileri öfkelendirebilir" dedi.

Halk TV yazarı Saymaz, bugünkü yazısında, Ayhan Bilgen'in yeni partisi hakkında bilgileri paylaştı.

Saymaz, Bilgen ve 30 yol arkadaşının bugün Türkiye'nin Sesi Partisi'nin (Ses Parti) kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na vereceğini belirtti.

Saymaz, yazısında şunları aktardı:

"Eski HDP'li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan'ın da kurucular kurulunda yer aldığı partinin amblemi, ağzında zeytindalı taşıyan güvercin olacak. Pati renk olarak laciverti seçti.

Bu amblem, mavi zemin üzerinde beyaz güvercinle özdeşleşen DSP'lileri öfkelendirebilir. Hatta başvurmaları halinde amblem benzerliğinden ötürü Anayasa Mahkemesi'nde dava açılabilir."

PARTİNİN KURULUŞ DİLEKÇESİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA VERİLDİ

Türkiye'nin Sesi Partisi'nin (SES Parti) kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığı'na sunuldu. Partinin kurucular kurulu üyelerinden eski bakanlardan Müslüm Doğan, Bakanlık binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de yeni bir siyaset zeminine ihtiyaç duyulduğunu, 6 aylık çalışmanın sonunda partiyi kurmaya karar verdiklerini söyledi.

Belirlenen parti programında, Türkiye'nin temel sorunlarına ilişkin yeni tanımlama ve çözümlemelerin yer aldığını belirten Doğan, "Kurduğumuz parti yeni bir zeminde demokrasiyi aramak, demokrasiyi geliştirmek, halkın taleplerini karşılamakla ilgili demokratik bir partidir. Hiçbir partinin ne karşısında yer alan bir siyasi tutumu söz konusudur ne de devamı niteliğindedir" diye konuştu.

Partinin kurucular listesinde 31 isim yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar