Aytaç Ünsal gözaltına alındı

Aytaç Ünsal gözaltına alındı
Cezaevinde girdiği ölüm orucunun 213. gününde tahliye edilen avukat Aytaç Ünsal'ın Edirne’de 'yurtdışına kaçmaya çalıştığı' şüphesiyle gözaltına alındığı açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, avukat Aytaç Ünsal'ın, Edirne'den "yurt dışına çıkmaya çalışırken" yakalandığını açıkladı. Bakanlık, "Emniyetin Ünsal'ın hakkındaki hapis cezasının kesinleşmesi sonrası cezaevine girmemek için illegal yollardan yurt dışına çıkış yapacağı bilgisi üzerine operasyon başlattığını" belirtti. 

Bakanlık açıklamasında, "Ünsal'ın yakalandığı araçta yapılan aramada Meriç Nehrinden geçmek için  kullanılacak 1 adet bot ile sınırın koordinatlarını gösteren navigasyon cihazı ele geçirildi" denildi.

Halk TV'ye konuşan Aytaç Ünsal'ın annesi emekli hakim Nermin Ünsal, "Sağlık durumu iyi değildi. Sinir iltihabı vardı, bir sürü sıkıntısı vardı ve tedavi görüyordu. Bir yıl infaz durdurması vardı. Az önce polisler aradılar ve kaçma şüphesiyle gözaltına alındığını söylediler" ifadelerini kullandı.

Aytaç Ünsal, "adil yargılanma" talebi ile girdiği ölüm orucunda hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik ile birlikte ölüm orucuna girmiş ve eyleminin 213. gününde tahliye edilmişti. Aytaç Ünsal'a yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar