Suriye ve BAE'den İran'a eş zamanlı ziyaret

Suriye ve BAE'den İran'a eş zamanlı ziyaret
Suriye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin İran ziyaretinin eş zamanlı gerçekleşmesi dikkat çekerken, ziyaretin gündemi de merak konusu oldu.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat'ın İran'ın başkenti Tahran'a gittiği açıklandı. Mikdat'ın Tahran'a gidişinin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnun bin Zayed al Nahyan'ın ziyaretiyle eş zamanlı gerçekleşecek olması dikkat çekti.

İran'ın başkenti Tahran eş zamanlı olarak Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat ve BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnun bin Zayed al Nahyan'ı ağırlayacak.

Duvar’ın haberine göre İran'dan yapılan açıklamada al Nahyan'ın 6 Aralık 2021’de (yarın) Tahran'a geleceği ve ikili ilişkileri geliştirmek adına, mevkidaşı olan İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şamhani dahil üst düzey yetkililerle görüşeceği belirtildi.

İran’a Suriye ve BAE'den yapılan eş zamanlı ziyaretlerin gündemi merak konusu oldu.

BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnun bin Zayed al Nahyan, Türkiye ile BAE arasında geçtiğimiz haftalarda başlayan 'normalleşme' süreci öncesinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşen ilk BAE'li yetkililerden biri olmuştu. Abu Dabi veliaht prensi ve BAE'nin fiili yöneticisi Muhammed Bin Zayed'in kardeşi de olan al Nahyan, 18 Ağustos'ta Erdoğan'la Ankara'da görüşmüştü.

Öne Çıkanlar