Bahçeli, İmamoğlu'nu hedef aldı: Bu işin şakası yok

Bahçeli, İmamoğlu'nu hedef aldı: Bu işin şakası yok
Cumhur İttifakı'nın ve iktidarın küçük ortağı MHP lideri Bahçeli, 'Ekrem İmamoğlu'nun görevden alınmasını mı istiyorsunuz?' sorusuna yanıt verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik başlattığı 'özel teftiş' hakkında, MHP'ye yakınlığıyla bilinen Türkgün Gazetesi'nden Kadir Yıldız'a konuştu.

MHP lideri Bahçeli, "Ekrem İmamoğlu'nun görevden alınmasını mı istiyorsunuz?" sorusuna "Suçluysa elbette görevinden alınmalı. Büyükşehir Belediye Meclisi de yeni başkanı seçmelidir. Bu işin şakası yoktur. İçişleri Bakanlığı’nın özel teftişinden suçlu olmayanın rahatsız olmasına da gerek yoktur. Eğer suç var ise cezası da olmalıdır" yanıtını verdi.

‘GİZLİ GÜNDEM’

"İstanbul terör örgütlerine teslim edilmeyecektir. İstanbul'a hizmet bahtiyarlıktır. Dua berekettir" ifadelerini kullanan Bahçeli, "Ama İBB Başkanı siyasi hırslarına yenilmiştir. Farklı zamanlarda gerçekleştirdiği gizli bir gündem peşinden koştuğunu göstermektedir" iddiasında bulundu.

‘CUMHURBAŞKANI ADAYINI AÇIKLAYAMADILAR’

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayına ilişkin de yorumlarda bulunan Bahçeli, şunları söyledi:

"Zillet ittifakı cumhurbaşkanı adayını hala açıklayamadı. Bu kapsamda kıran kırana bir rekabet olduğu açıktır. Kılıçdaroğlu devamlı "İttifak uygun bulursa Cumhurbaşkanı adayı olmaktan onur duyarım" diyor. İsimleri adaylık için geçen büyükşehir belediye başkanlarına ise olumlu bakmıyor. İstanbul ve Ankara'ya hizmet etme sorumlulukları olduğunu ara ara ifade ediyor. Buna karşılık İmamoğlu en başta İP Başkanını dolduruşuna gerek fiili adaymış gibi ortalıkta geziyor. Büyükşehir Belediyesindeki makamına da boş zamanlarda uğruyor. İstanbul sahipsiz bırakılmıştır. Belediye hizmetleri aksamaktadır. CHP'deki koltuk savaşları, zillet ittifakının çıkar ve ikbal özellikle İstanbul ve Ankara'da yaşayan vatandaşlarımızı derin bir hayal kırıklığına uğratmıştır. Buna hiç kimsenin hakkı yoktur. Zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayını açıklayacak hazırlığı yoktur. Cesaret yoktur. Kararı yoktur. İşleri güçleri polemik, dedikodu."

Öne Çıkanlar