Bahçeli’nin erken seçim kararının perde arkası

Bahçeli’nin erken seçim kararının perde arkası
Namık Kemal Zeybek: 2002'de Bahçeli'ye bir telefon geldi, konuştuktan sonra yüzü sapsarıydı, 5 dakika sonra kürsüye çıkıp erken seçim çağrısı yaptı

Uzun yıllar MHP'de görev yapan, ANAP ve DYP'den milletvekili seçilen Namık Kemal Zeybek, Independent Türkçe'den Can Bursalı’ya konuştu. Zeybek, MHP'yi ve AKP ile olan ilişkileri ile seçim süreci üzerine konuştu.

"Devlet Bahçeli'nin siyasi dirliğinde açıklanamamış, açıklanmamış kendisinin dahi açıklamadığı, kimsenin bilmediği ani kararları var" diyen Zeybek, "Onlardan birisi" dediği 3 Kasım 2002 seçimleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı:

"AKP'yi iktidara getiren 3 Kasım 2002'deki seçimin çağrısı mesela… Ortada seçim gündemi yoktu. 57. Hükümet iş başında, Ecevit Başbakan'dı.

Kendisi ve Mesut Bey, Başbakan Yardımcısı'ydı. Ekonomik kriz çıkmış, ekonomik kriz sonucunda IMF ve Kemal Derviş gelmiş. Türkiye krizden çıkmak üzereyken, tam çukurdayken 'Seçim var' dedi.

Biraz bekleseydi 1,5 yıl sonra rahatlama döneminde seçim olurdu. Zavallı Ecevit yalvardı. 'İntihar ediyoruz' dedi Başbakan.

‘YÜZÜ SAPSARIYDI’

Zeybek, "Neden seçim çağrısı yaptığını Devlet Bahçeli'ye sordunuz mu?" sorusuna ise şöyle yanıt veriyor:

"Keles Kaymakamı'yken benim başlattığım, MHP'nin de benimsediği ve sonra gelenek haline gelen Kocayayla'daki yörük şöleninde kendisine sordum. Bahçeli, orada çadırda birisi ile telefonda konuştu. Çıktı, yüzü sapsarıydı çıkarken. 5 dakika sonra kürsüye çıkıp '3 Kasım'da erken seçim var' diye ilan etti. Birdenbire oldu, hiçbir yardımcısının haberi yok."

Namık Kemal Zeybek’le yapılan söyleşinin tamamı linkte.

Öne Çıkanlar