Bakan Elvan: Üçüncü çeyrek büyümesinde yurt içi talep artışı etkili oldu

Bakan Elvan: Üçüncü çeyrek büyümesinde yurt içi talep artışı etkili oldu
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, üçüncü çeyrekte gerçekleşen ekonomik büyüme ilişkin, 'Üçüncü çeyrek büyümesinde yurt içi talep artışı etkili oldu' ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi. Üçüncü çeyrek büyümesinde yurt içi talep artışının etkili olduğunu belirten Elvan, "Oluşabilecek riskleri göz ardı etmiyoruz" dedi.

Elvan, "GSYH yılın üçüncü çeyreğinde yıllık yüzde 6,7’lik artış kaydetti. Büyümenin öncü göstergeleri, yılın üçüncü çeyreğinde güçlü bir performansa işaret ediyordu" dedi.

[tweet id="1333347295857963009"]

Elvan, "Üçüncü çeyrek büyümesinde yurt içi talep artışı etkili oldu. Oluşabilecek riskleri göz ardı etmiyoruz. Makroekonomik, finansal ve fiyat istikrarını önceleyen politika çerçevemizle; dengeli ve istihdam oluşturan büyüme sürecini sürdürülebilir kılmayı amaçlıyoruz" dedi.

Elvan, "Üretim ve teknoloji altyapılarımızı yapısal anlamda daha da güçlendirecek adımlar atacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ekonomiyi ilgilendiren tüm kesimlerin sesine kulak verip, ortak akılla hareket edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar