Bakan Karaismailoğlu: Son 19 yılda yaptığımız projeler afetlerden pek etkilenmiyor

Bakan Karaismailoğlu: Son 19 yılda yaptığımız projeler afetlerden pek etkilenmiyor
'Bundan sonra afet durumunda etkilenmeyecek sanat yapılarını, köprüler, yollar inşa edeceğiz.'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bizim zaten son yıllarda yaptığımız, son 19 yıldır yaptığımız büyük ulaştırma ve altyapı projeleri afetlerden pek etkilenmiyor.  

Karaismailoğlu, Ayancık ilçesinde kurulumu tamamlanan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterinde bulunan Hafif Alaşımlı Sabit Köprü'de (HASK) incelemelerde bulundu.

Gazetecilere açıklama yapan Karaismailoğlu, geçen hafta Bartın, Kastamonu ve Sinop'un önemli bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldığını hatırlattı.

Kastamonu Çatalzeytin - Sinop Türkeli arasındaki yol geçişindeki çalışmaların da bu akşam itibariyle tamamlanacağını ve bölgedeki köprünün imalatına hemen başlanacağını söyleyen Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Yine bölgede Türkeli, Ayancık arasındaki köprü imalatlarımızı geçici olarak açtık. Yine Kastamonu'daki bütün planlamalarımızı yaptık. Oradaki zarar gören yollar, köprülerin de geçici olarak servislerini sağladık. Kalıcı imalatlarımıza, bugün itibariyle hepsine başlıyoruz. Yine Bartın'da aynı şekilde büyük özverili bir şekilde, hummalı bir çalışma var. Devlet millet kaynaşması bu bölgede, AFAD'ın koordinasyonunda, çok önemli gelişmeler oluyor. İnşallah bu olayın üstesinden gelecek, bu afetin izlerini kısa sürede ortadan kaldıracağız. Birazdan geçici köprümüz hizmet vermeye başlayacak. İnşallah kalıcı ve bölgeye yakışır imalatlar, sanat yapılarını hızlıca yapıp buradaki hayatı en kısa sürede normale döndüreceğiz."

Bakan Karaismailoğlu, bir gazetecinin bölgedeki köprülerin sellerde yıkılmasına ilişkin sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"İnşallah bundan sonra afet durumunda etkilenmeyecek sanat yapılarını, köprüler, yollar inşa edeceğiz. Bizim zaten son yıllarda yaptığımız, son 19 yıldır yaptığımız büyük ulaştırma ve altyapı projeleri afetlerden pek etkilenmiyor. Bölgede de zaten son yıllarda yapılan köprüler etkilenmedi aslında. Bu etkilenen köprülerin çoğu yıllar önce yapılmış köprüler. Tabii yeni teknoloji, daha kuvvetli, daha bölgenin şartlarına uygun köprüler ve sanat yapıları imal ediyoruz. O yüzden biz yaptığımız işlere güveniyoruz ve yaptığımız işlerin arkasındayız. İnşallah bölgeyi normale döndüreceğiz. Normale döndürmeye de başladık."

Öne Çıkanlar