Bakan Selçuk'a imam hatip tepkisi: Utanma olmadan şunu yazabiliyorsunuz

Bakan Selçuk'a imam hatip tepkisi: Utanma olmadan şunu yazabiliyorsunuz
Bakan Ziya Selçuk'un LGS yerleştirme sonuçlarının ardından yaptığı açıklamalar tepki çekti.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçları bugün Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı. Sonuçlara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a öğrencilerden "İmam Hatip" tepkisi geldi.

    

Bakan Selçuk, "Anadolu İmam Hatip Liselerinin %99,8’si doldu ve yerleşen öğrencilerimizin %87’si ilk üç tercihlerinde yer alan bir Anadolu İmam Hatip lisesine yerleştiler" dedi.

'UTANMA OLMADAN ŞUNU YAZABİLİYORSUNUZ'

Selçuk'un bu açıklamasına öğrenciler ve veliler imam hatip dayatması nedeniyle çocukların bu okullara yerleştirildiklerini vurgulayarak, "Her yere mantar gibi açtığınız imam okullarını, okul kazanamayan çocuklara eve en yakın okula gitme ve tercihlere imam okulu yazma zorunluluğu bahanesiyle dayatıyorsunuz ve gram utanma olmadan gelip şunu yazabiliyorsunuz" tepkisi gösterdi.

FEN VE ANADOLU LİSELERİ YÜZDE YÜZ DOLDU

Bakan Selçuk'un paylaştığı diğer bilgiler ise şöyle:

"Fen, Sosyal Bilimler ve Anadolu liseleri yüde 100 doldu. Sınavla öğrenci alan Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ve Anadolu Liseleri yüzde 100 doldu. Anadolu liselerine yerleşen öğrencilerimizin yüzde 99’u ilk üç tercihlerinde yer alan bir Anadolu lisesine yerleştiler. Sınavsız yerleştirmenin birinci adımında öğrencilerimizin yüzde 92’si ilk üç tercihinden birine yerleşti. Sınavsız yerleşen öğrencilerin yarısı birinci tercihine yerleşti. Yerleşemeyen veya yerleştikleri okulları değiştirmek isteyen öğrenciler için süreç devam ediyor. Mesleki ve Teknik Anadolu liselerine yerleşen öğrencilerin yüzde 82’si ilk üç tercihlerinde yer alan bir Mesleki- Teknik Anadolu lisesine yerleşti.B u liselere yerleşen öğrencilerin sayısı 2019 yılına göre yüzde 40 arttı. Meslek liselerimize gösterdiğiniz ilgiye teşekkürler."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar