Bakanlık: 2 Şubat'ta Ermenistan'a, 24 Ocak'ta Erbil'e uçuşlar başlayacak

Bakanlık: 2 Şubat'ta Ermenistan'a, 24 Ocak'ta Erbil'e uçuşlar başlayacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye-Ermenistan arasındaki görüşmeler devam ederken, bu gelişme sonrasında karşılıklı uçuşların başlamasına...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye-Ermenistan arasındaki görüşmeler devam ederken, bu gelişme sonrasında karşılıklı uçuşların başlamasına karar verildiğini resmen açıkladı. Ermenistan’a 2 Şubat’ta, Erbil’e ise 24 Ocak’ta uçuşlar başlayacak.

Türkiye-Ermenistan arasındaki görüşmelerin devam ettiğine işaret edilen açıklamada, karşılıklı uçuşların başlamasına karar verildiği aktarıldı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Anadolujet'in, Gaziantep-Erbil uçuşları 24 Ocak'ta başlayacak. Karşılıklı yapılacak uçuşlar, haftada 2 gün olmak üzere pazartesi ve perşembe günleri gerçekleştirilecek. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Pegasus Havayolları'na Sabiha Gökçen-Erivan hattında haftada 3 uçuş izin verildi. Ermenistan tarafında Fly One Armenia hava yolu şirketine de Erivan-İstanbul hattında haftada 3 uçuş izin verildi. Varılan mutabakata göre ilk uçuşlar, 2 Şubat'ta karşılıklı olarak başlayacak. Fly One Armenia uçağı saat 19.50'de İstanbul Havalimanına iniş yapacak. Pegasus uçağı ise aynı akşam 23.35'te Sabiha Gökçen Havalimanından kalkacak." 

Normalleşme süreci kapsamında, Türkiye ve Ermenistan temsilcileri 13 yıl sonra ilk kez 14 Ocak'ta Moskova'da bir araya geldi. Görüşme öncesi Reuters'a konuşan Pegasus sözcüsü, Erivan'a ilk seferin 2 Şubat'ta düzenleneceğini söylemişti. Rus haber ajansı TASS da, Moldova şirketi FlyOne'ın ilk Erivan-İstanbul seferini yine 2 Şubat'ta düzenleyeceğini duyurmuştu.

Flyone Armenia havayolu şirketinin icra kurulu başkanı Aram Ananyan, Türkiye'nin şirkete 2 Şubat'tan itibaren Yerevan ile İstanbul arasında sefer yapmasına izin verdiğini duyurmuştu.

Daha önce Ermenistan Bölgesel Yönetim ve Altyapı Bakanlığı Sözcüsü Sona Harutyunyan da Türk Pegasus Havayolları'nın başkent Yerevan'a sefer yapmasına izin verildiğini bildirmişti.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar