Balamir HES’i için bir buçuk yıldır direnen halk kazandı

Balamir HES’i için bir buçuk yıldır direnen halk kazandı
Ordu’da yapılması planlanan Balamir HES’i için Mahkeme, ÇED raporunun yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Ordunun Korgan ilçesinde yapılmak istenen Balamir Hidroelektrik Santrali için bir buçuk yıldır mücadele eden yöre halkı, Ordu 2. İdare Mahkemesi’ne açtığı yürütmeyi durdurma davasını kazandı. Mahkeme, ÇED raporunun yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Gazete Duvar’ın haberine göre; Mahkeme, dava konusu işlemin hukuka aykırılığına dikkat çekerek uygulanması halinde telafisi güç̧ zararlar doğurabileceğini belirtti ve yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

‘BUNDAN SONRA YAPILACAK HER ŞEY SUÇTUR’

Balamir HES'e karşı yaklaşık bir buçuk yıldır mücadele eden halk, Ordu 2. İdare Mahkemesi’ne açtığı yürütmeyi durdurma davasını kazandı. Bölge halkı tarafından sevinçle karşılanan karar sonrasında açıklama yapan köylülerin avukatı İsmail Topçuoğlu, "Haklı mücadelemiz sonuç̧ vermeye devam ediyor. Ordu 2. İdare Mahkemesi Balamir HES projeleri için verilen ÇED raporunun yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir. Bu kararla artık HES’i yapan şirketin adım atma, çivi çakma imkânı hukuken kalmamıştır. Bundan sonra yapılacak her şey suçtur" dedi.

MAHKEME: TELAFİ EDİLEMEZ ZARARLAR OLABİLİR

Ordu 2. İdare Mahkemesi kararında "hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç̧ zararlar doğabileceğinden" ifadelerini kullanarak teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına oy birliğiyle karar verdiğini açıkladı.

Öne Çıkanlar