Barış Anneleri Meclisi: Barzanî ihanetten vazgeçsin

Barış Anneleri Meclisi: Barzanî ihanetten vazgeçsin
Barış Anneleri Meclisi üyesi Hadle Oğur, Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki saldırılara tepki göstererek, “Biz anneler olarak Barzanî’ye ihanetten vazgeç diyoruz” dedi.

Urfa Barış Anneleri Meclisi üyeleri, her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirdi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa il binası önünde yapılan açıklamaya, meclis üyelerinin yanı sıra, HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, görevden alınan Suruç Belediye Eşbaşkanı Hatice Çevik, HDP Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri katıldı.  

Kadınların beyaz tülbent taktığı açıklamada konuşan HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, "Anneler gününü bütün annelere kutluyoruz. Anneler uzun bu topraklar da anneler acı çekiyorlar. Anneler buna karşı uzun yıllardı direniyorlar. Cezaevlerinde hasta ve infazı yakılan tutuklular keyfi uygulamalar ile bırakılmıyor. Hasta tutuklular ölüme terk ediliyor. Anneler İstanbul, İzmir, Van, Diyarbakır da hukuksuzluklara karşı nöbette. Annelerin nöbetini selamlıyoruz. Emine Şenyaşar 5 mevsimdir bütün zorluklara karşı Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbetinde. Onun direnişini selamlıyoruz. Adaletsiz politikalara son verilmeli" diye konuştu.   
 
Türkiye ile Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) işbirliğinde Federe Kürdistan Bölgesi’nin Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerine yönelik 17 Nisan’da başlayan saldırılara tepki gösteren Sürücü, "Savaş politikaları terk edilmeli. İktidar savaş politikalarına son vermeli. Federe Kürdistan bölgesinde saldırılar son bulmalı. Anneler için en anlamlı hediye barıştır. Anneler Günü barışa vesile olmasını temenni ediyoruz. Barzanî ailesi Kürt çocuklarının ölmesinin sebebi olmalı. Barzanî ailesi savaşın sürmesinin önünü açmamalı. 

‘BİZ SAVAŞ İSTEMİYORUZ’

Barış Anneleri Meclisi üyesi Hadle Oğur, "Biz anneler olarak Barzanî’ye ihanetten vazgeç diyoruz. Artık yeter. Kimse ölmesin. Biz savaş istemiyoruz. Biz barış istiyoruz. Bir an önce onurlu bir barışın önü açılmalı. Barış, barış, barış" dedi. 

Açıklamanın ardından kadınlar, Federe Kürdistan Bölgesinde süren saldırılara karşı sembolik oturma eylemi gerçekleştirdi. (MA)
 
 

 

Öne Çıkanlar