Barış Pehlivan: AKP'li vekil Türkeş'in doktor kızı da ülkeyi terk etti

Barış Pehlivan: AKP'li vekil Türkeş'in doktor kızı da ülkeyi terk etti
Erdoğan’ın ‘giderlerse gitsinler’ diyerek hedef aldığı yurt dışına giden hekimlerden birinin de AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş’in kızı olduğu öğrenildi. AKP’li Türkeş ise ‘Yorum yok’ dedi.

Tuğrul Türkeş, Erdoğan ve Şükriye Türkeş 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ağır çalışma koşulları, sağlıkta şiddet olayları ve caydırıcı cezaların uygulanmaması ile özlük haklarının teslim edilmemesi gibi nedenlerle ülkeden ayrılarak yurt dışına gitmek zorunda kalan hekimleri "Giderlerse gitsinler. Biz de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz" şeklinde hedef alması hafızalardaki yerini korurken, AKP’li vekilin doktor kızının da ülkeyi terk ettiği ortaya çıktı.

Erdoğan’ın "giderse gitsin" dediği doktorlara, yakınındaki bir ismin kızının da dahil olduğunu yazan Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’nde başhekim yardımcılığı görevi yapan ve uzmanlığı nöroloji olan kızının, geçen yıl Türkiye’den ayrılarak ailesiyle İngiltere’ye yerleştiğini aktardı.

"Türkiye’de nörolog olan Muzaffer Türkeş Demir, İngiltere’de doktor olmak için gereken sınavları daha geçmeden vatanı terk etmiş. Şu an Londra’da "medical support worker" yani "tıbbi destek çalışanı" olarak görev yapıyor. Bir nevi şimdilik doktor değil, doktor yardımcısı" diye yazan Pehlivan, bu durumu AKP’li Tuğrul Türkeş’e sorduğunu belirterek şunları aktardı:

'İŞİN ÇARPICI BİR YÖNÜ DE VAR...'

"Meğer, "giderse gitsin" dediği o doktorlara Erdoğan’ın yakınındaki bir ismin kızı da dahil olmuş. AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in kızından bahsediyorum... Evet, MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in torununu anlatıyorum... Uzun bir adı var: Muzaffer Şükriye Aliye Türkeş Demir. Kendisi son olarak Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’nde başhekim yardımcılığı görevindeydi. Uzmanlık alanı nörolojiydi. Öğrendim ki geçen yıl ülkeyi terk etmiş. Ailesiyle İngiltere’ye yerleşmiş. Orada Royal London Hospital adlı Londra’nın doğusundaki bir hastanede çalışmaya başlamış.

İşin çarpıcı başka bir yönü de var...

Türkiye’de kanser cerrahı olup prosedürlerin tamamlanmasını beklerken Avrupa restoranlarında bulaşık yıkayan, marketlerde kasiyerlik yapan doktorların varlığından bahsediyorlar. Her meslek değerli, insan seçimlerinde özgürse söz kalmaz. Lakin, ya mecbursa?

Düşünün... Türkiye’de nörolog olan Muzaffer Türkeş Demir, İngiltere’de doktor olmak için gereken sınavları daha geçmeden vatanı terk etmiş. Halen geçmesi gereken aşamalar var. Bundandır ki, şu an Londra’da "medical support worker" yani "tıbbi destek çalışanı" olarak görev yapıyor. Bir nevi şimdilik doktor değil, doktor yardımcısı…"

AKP’Lİ TÜRKEŞ: YORUM YOK…

"Acaba "Türkeş" gibi soyada sahip bir doktor niye gitmiştir, AKP milletvekili olan babası ne der bu duruma?

İşte bu sorulara yanıt bulmak için baba Tuğrul Türkeş’i de aradım. Telefonda cumhurbaşkanının doktorlar için söylediği sözü de hatırlattım.

Kendisi aynen şu yanıtı verdi: "Tek kelime bile etmem. Yorum yok!"

Öne Çıkanlar