Barron's dergisinden Türkiye analizi: Yabancı yatırımcı seçimi bekliyor

Barron's dergisinden Türkiye analizi: Yabancı yatırımcı seçimi bekliyor
Barron's dergisinde yer alan Türkiye ekonomisiyle ilgili bir analizde yabancı yatırımcıların Türkiye'ye yatırım yapmak için seçimleri beklediği belirtildi.

Barron's dergisinde yer alan Türk ekonomisiyle ilgili bir analizde, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye yatırım yapmak için seçimleri beklediği belirtildi. Analizde muhalefetin seçimi kazanması halinde Türkiye piyasasının, yabancı yatırımcıların akınına uğrayacağı vurgulandı.

Craig Mellow imzalı analizde, Türk ekonomisinin kötü yönetime rağmen hala ayakları üzerinde durduğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kaybetme olasılığının yüksek olduğu iddia edildi.

Amerikalı yatırımcıların dikkate aldığı Barron’s’daki Craig Mellow’un yazısında çok sayıda yatırımcı görüşüne de yer verdi. Mellow’un çok sayıda yatırımcı görüşüne de yer verdiği yazısında, "Türkiye piyasaları yabancılar açısından son derece ucuz ve avantajlı ama yatırımcılar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gitmesini bekliyor" denilerek çeşitli hisse senetleri de örnek gösterildi.

'Erdoğan Sonrası Dönemde Türkiye Piyasaları Kazançlı Olabilir' başlıklı Mellow’un yazısında şu ifadelere yer verildi. "Sarhoş bir kovboyun altındaki temkinli yaşlı bir at gibi, Türkiye ekonomisi Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'a rağmen ayakta duruyor. 67 yaşındaki lider, 18 yıllık iktidardan sonra kontrolünü kaybediyor olabilir. Ancak eyere tutunurken yine de çok fazla hasara yol açabilir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar