Batman’da kadın avukata dönük taciz protesto edildi

Batman’da kadın avukata dönük taciz protesto edildi
Kadın avukatlar, bir kadın avukatın gizlice fotoğrafının çekilerek iletişim gruplarında paylaşılmasına tepki gösterdi.

Batman Barosu'na bağlı kadın avukatlar, mini etek giyen bir kadın avukatın gizlice fotoğrafının çekilerek iletişim gruplarında paylaşılmasına tepki göstererek, tacizler karşısında sessiz kalmayacaklarını vurguladı.
 
Batman Adliyesi'nde bir kadın avukatın mini etekli fotoğrafının erkek bir avukat tarafından gizlice çekilerek iletişim gruplarında paylaşılması üzerine Batman Barosu’na bağlı kadın avukatlar basın açıklaması yaptı. Baro binasındaki açıklamayı Avukat Dorşin Şıkgenç yaptı.
 
Bir araya gelme nedenlerinin eril algının yarattığı kalıplara uymayan meslektaşlarına yönelik taciz olduğunu dile getiren Şıkgenç, "Baromuza mensup bir erkek avukat tarafından mini etek giyen bir kadın meslektaşımızın fotoğrafının çekilerek, iletişim gruplarında paylaşıldığı iddia edilmektedir. Biz kadın avukatlar olarak bu iddia karşısında sessiz kalmıyoruz ve rahatsızlığımızı bildiriyoruz" dedi.
 
'MAKUL KADINLAR OLMAYACAĞIZ'
 
Erkek egemen zihniyetin dayattığı "makul kadınlar" olmadıklarını ve buna karşı mücadele edeceklerini söyleyen Şıkgenç, şunları söyledi:

"Şiddete karşı mücadelenin güçlenmesi adına Baromuza mensup olan tüm kadın ve erkek meslektaşlarımızı, bu vaka karşısında durmaya ve kadınları belli kalıplara uydurmaya çalışan, bu kalıplara uymayan kadınları konuşmalarda özne haline getiren zihniyetin karşısında sesini yükseltmesini ve birlik olmaya çağırıyoruz. Bu vaka özelinde ve genel olarak kadınların eteğinin boyunu, rujunun rengini, saçının boyunu, dekoltesini, sutyenin askısını sorun haline getiren zihniyete sessiz kalan kadın veya erkek herkesin ataerkil zihniyeti beslediğini ve büyüttüğünü biliyoruz." 
 
Şıkgenç, tacizler karşısında kadın avukatlar olarak sessiz kalmayacaklarını vurguladı. 
 
Açıklama kadın avukatların alkışlı protestosuyla sona erdi. (MA)

Öne Çıkanlar