Batman'daki çocuk istismarı: Erişim engelinden sonra şimdi de sosyal medya soruşturması

Batman'daki çocuk istismarı: Erişim engelinden sonra şimdi de sosyal medya soruşturması
Batman Gercüş'te asker, polis ve korucuların da olduğu 27 kişinin adının geçtiği 15 yaşındaki çocuğa yönelik istismar haberine de bu sabah erişim engeli getirilmişti.

Batman’da aralarında asker, polis ve korucuların da olduğu 27 kişinin isminin geçtiği 15 yaşındaki çocuğa istismarla ilgili sosyal medya paylaşımlarında bulunanlar hakkında adli işlem başlatıldı. Çocuk istismarını haberleştiren Jinnews’in haberine de bu sabah erişim engeli getirilmişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Batman'ın Gercüş ilçesinde karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede hamile olduğu ve istismara maruz bırakıldığı ortaya çıkan 15 yaşındaki çocuğa cinsel istismara ilişkin, sosyal medyada 27 kişi hakkında adli süreç başlatıldığını açıkladı.

EGM'den yapılan yazılı açıklamada "Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; 05/12/2020 tarihinde Batman İli Gercüş ilçesinde meydana gelen cinsel taciz olayını bölücü örgütün müzaheretiyle tamamen algı operasyonu üzerinden sosyal medyada dezenformasyon yapan 27 şahıs tespit edilerek adli süreç başlatılmıştır. Türk Polis Teşkilatı olarak ülkemizin huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda sürdürdüğümüz gibi sanal ortamda da sürdürmeye devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı. (DHA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar