Batman'da konsere OHAL yasağı

Batman'da konsere OHAL yasağı
Batman'da Bahar Kültür Merkezi'nce düzenlenmek istenen konser, Valilik tarafından OHAL gerekçesiyle yasaklandı.

HABER MERKEZİ - Bahar Kültür Merkezi'nin, 9 sanatçının katılımıyla 22 Aralık Cuma günü düzenlemek istediği halk konserine izin verilmedi. Konser için Batman Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü'ne yapılan başvuruyu ilk önce olumlu karşılayan Valilik, daha sonra 'OHAL gerekçesiyle uygun görülmemiştir' diyerek konsere izin vermedi. Konser, Mem Ararat, Xêro Abbas, Cevdet Bağca, Şêrzat, Maruf Alan, Koma Rosîda, Baran Çelebi, Selman Tunç ve Ömer Yeşil'in katılımıyla Roza Düğün Salonu'nda düzenlenecekti. Ancak Valiliğin yasaklama kararı üzerine, etkinliğin yarın akşam Bahar Kültür Merkezi binasında düzenleneceği öğrenildi.

Konserin yasaklanmasıyla ilgili bilgi veren Kültür Merkezi sanatçısı Şêrzat, "Resmi başvuruda bulunduk ve başvurumuz kabul edildi. İlk önce herhangi bir sorun çıkartılmadı. İzin vereceklerdi. Ancak daha sonra konser izni geri alınarak, yasaklandı. Binlerce kişinin ilgi gösterip katılacağı konserimizi fark edince, izin verilmedi. Özel mülkiyette düzenlenecek bir konsere izin verilmeliydi ve konserimizi engel olmamalıydılar" dedi.
Şêrzat, her ne kadar düğün salonundaki konsere izin verilmese de yarın akşam Bahar Kültür Merkez'inde konserlerini müzik dinletisi tarzında düzenleyeceklerini söyledi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar