4 kardeşin intiharı sonrası elektrik şirketlerine soruşturma açıldı

4 kardeşin intiharı sonrası elektrik şirketlerine soruşturma açıldı
İstanbul'da dört kardeşin ölü bulunduğu evin elektriğinin kesilmesi nedeniyle BEDAŞ ve tedarik şirketi CK Boğaziçi EPSAŞ hakkında soruşturma başlatıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, İstanbul Fatih'te dört kardeşin evlerinde ölü bulunmasının ardından yapılan elektrik kesintisine ilişkin, "BEDAŞ’ın yaptığı elektrik kesme uygulaması kabul edilemez. Yapılan bu uygulama sonrası BEDAŞ ve tedarik şirketi olan CK Boğaziçi EPSAŞ’a yönelik soruşturma sürecini başlattık. Kamu vicdanını yaralayan bu olayda dahli olanlara hak ettikleri cezayı vereceğiz" dedi.

EPDK’nin soruşturma sürecini başlattığını aktaran Yılmaz, şunları söyledi: "6 Kasım’da İstanbul Fatih’te 4 vatandaşımızın hayatını kaybettiği elim olayın ardından BEDAŞ’ın yaptığı elektrik kesme uygulaması kabul edilemez. Yapılan bu uygulama sonrası BEDAŞ ve tedarik şirketi olan CK Boğaziçi EPSAŞ’a yönelik soruşturma sürecini başlattık. Kamu vicdanını yaralayan bu olayda dahli olanlara hak ettikleri cezayı vereceğiz. Yaşanan hadise sonrası ilgili şirket tarafından yapılan açıklama kamuoyunu tatmin etmediği gibi yapılan kesme uygulamasının gerekçesi olarak da kabul edilemez. Bütün şirketler yaptıkları işin hassasiyetine uygun davranmalıdır." (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar