Bel Karper'de 260 gün süren direniş kazanımla sonuçlandı: Toplu iş sözleşmesi imzalandı

Bel Karper'de 260 gün süren direniş kazanımla sonuçlandı: Toplu iş sözleşmesi imzalandı
Tek Gıda-İş Sendikası, Bel Karper ile yapılan görüşmelerde anlaşmaya varıldığını ve 260 gün süren grevin ardından toplu iş sözleşmesi imzalandığını açıkladı.

Tekirdağ’daki Bel Karper fabrikasında 260 gün süren grevin ardından Tek Gıda-İş Sendikası ile işveren arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Tek Gıda-İş Sendikası, görüşmelerde anlaşma sağlandığını yazılı bir açıklama ile duyurdu. Sendikadan yapılan açıklama şöyle:

"Bel Karper Türkiye Fabrikası’nda yaklaşık 6 yıllık bir örgütlenme ve yargı mücadelesi sonrası başlayan toplu iş sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine sendikamız tarafından grev kararı alınmış ve uygulanmaya konulmuştu. 260 gün boyunca devam eden grev, tarafların özverili ve anlayışlı yaklaşımıyla anlaşma ile sonuçlandı. Bel Karper işçisinin sendikalı ve örgütlü olmasının yanında ekonomik anlamda önemli kazanımlar ile sonuçlanan bu toplu iş sözleşmesi yeni bir dönemin başlangıcıdır."

Tek-Gıda İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu ise fabrikada işten çıkartılan 6 işçiden 2’sinin işe geri alınacağını ve 4 işçi için mahkeme sürecinin işleyeceğini söyledi. Durdu, "6 yıldır süren bir mücadele vardı, kazandık" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Tek Gıda-İş Sendikası, Fransız gıda firması Bel Karper’in Tekirdağ’daki fabrikasında çoğunluk sağlayarak yetki almıştı. Ancak firma, toplu iş sözleşmesi için masaya oturmayarak sendika temsilcisini ve bazı işçileri Kod-29 ile işten çıkartmıştı. İşçiler, 17 Mayıs 2021’de alınan kararla iş bırakmıştı. İşçiler, 23 Eylül 2021'de Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ile görüşmek için Valilik önünde toplanmıştı. Polis, Valilik önündeki işçilere müdahale etmiş ve 58 kişi gözaltına alınmıştı. Ardından Bel Karper yönetimi, sendika ile görüşmeyi kabul etmişti. (ANKA)

Öne Çıkanlar