Bilim Kurulu üyelerine istifa çağrısı: Hangi kararınız bilimseldi?

Bilim Kurulu üyelerine istifa çağrısı: Hangi kararınız bilimseldi?
Bilim Kurulu üyelerinin Dünya Sağlık Örgütü'nün kodlamasını siyasilere kabul ettiremediğini belirten Prof. Dr. Faik Sarıalioğlu, verilen kararların bilimsel olmadığını bildiklerini söyledi.

Coronavirus salgını ile mücadele çerçevesinde kurulan Bilim Kurulu’na, Başkent Üniversitesinden Prof. Dr. Faik Sarıalioğlu istifa çağrısında bulundu.

Çocuk Hematoloji ve Onkolojisi Bilim Dalı üyesi Prof. Dr. Faik Sarıalioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile meslektaşlarının halkın güvenini kötüye kullandıklarını belirterek, "Tepki vermediniz. Haziran başı açılım-saçılım kararlarına ortak edildiniz. Günlük on binlerce vakanın olduğu bir ortamda okulların açılımına onay verdiğiniz algısına ses çıkarmadınız. Memleketin ‘Ali'i menfaati' uğruna sayısını hiçbir zaman bilemeyeceğiniz kadar canın feda edilmesine ses çıkarmadınız. İstifa diye bir yöntemin olduğundan bihaber TV'lerde ‘maske-mesafe-hijyen' tekerlemesini söylemeyi bilim sandınız" sözleriyle eleştirdi.

‘ÖLÜM RAKAMLARININ BİLİMSEL YANLIŞLIĞINI ZATEN BİLİYORDUNUZ’

Bilim Kurulu üyelerinin verilen vaka ve ölüm sayılarının bilimsel yanlışlığını bildiklerini söyleyen Sarialioğlu, "Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği hastalık kodlamasını siyasilere kabul ettiremediğiniz için verilen ölüm rakamlarının bilimsel yanlışlığını zaten biliyordunuz. Hastanelere Covid-19 tanıları ile yatıp, bu tanı ile tedavi edilen PCR- testi negatif hastaların ölümü halinde doğal nedenlerle ölüm ya da bulaşıcı hastalıktan ölüm yazılmasına seyirci idiniz. Bu yolla kaç bin ölümün saklanmasına yol açtığınızı hiçbir zaman bilinemeyecektir. Halk size güvendi. Bu güveni kötüye kullandınız" dedi.

‘HANGİ KARARINIZ BİLİMSELDİ?’

"Sahi bir pandemide görev yapan bir kurul olarak hangi kararınız bilimseldi" diye soran Prof. Dr. Sarıalioğlu, "Yanlış savunulmaz. Binlerce ölümle sonuçlanan ve henüz boyutunu kimsenin tahmin bile edemeyeceği büyük hatalarınızı savunmayınız.Yanlışın neresinden dönülürse kardır. İstifa ediniz. Belki bu yolla zamanı çoktan gelmiş 2-4 haftalık tam kapanma (ülke genelinde karantina) kararının alınmasına yardımcı olabilirsiniz. Gecikilen her günün binlerce ölüm anlamına geldiğini bile bile aksine davranmayacaksınız umarım. Pandemi Bilim Kurulu olarak başarınız ülkedeki vaka sayısı ile ölçülürdü. Bu konuda sınıfta kaldınız. Ölüm sayılarının göreceli düşüklüğü Atatürk Cumhuriyeti sağlık ordusunun cansiperhane çalışmasının sonucudur, pay almaya kalkmayınız" değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar