Bilim Kurulu üyesinden 'kırılma noktası' açıklaması

Bilim Kurulu üyesinden 'kırılma noktası' açıklaması
Her hanede bir pozitif vaka olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Tevfik Özlü, bayram hareketliliğin kırılma noktası olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, virüsün hızla yayıldığına vurgu yaparak "Türkiye’de hemen hemen her hanede neredeyse, bir hasta ya da bulaş olmuş pozitif bir vaka var" dedi. Özlü, kırılma noktası olarak ise bayramlaşma nedeniyle yaşanan hareketliliğini gösterdi.

Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, katıldığı bir televizyon programında virüsün artık her yere ulaştığını söyledi.

'BAYRAMLAŞMA HAREKETLİLİĞİ VİRÜSÜN HER YERE YAYILMASINA NEDEN OLDU'

"Bayram ve tatil dönemlerinde bu virüsün ulaşmadığı yer kalmadı. Eskiden bazı illerde daha yoğun olarak görünüyordu. Ama bayramlaşma nedeniyle iller arasındaki hareketlilik virüsün her yere yayılmasına neden oldu" diyen Prof. Dr. Özlü şöyle konuştu:

"Şu an virüsün ulaşmadığı bir şehir, bir kasaba, bir köy, bir mahalle, bir hane yok yani. Her yerde herkes bu virüsle karşı karşıya şu anda. Güz mevsimi geldi. Kış gelmeden dikkatli bir şekilde hareket edersek belki bu vakaları aşağıya çekebiliriz."

Öne Çıkanlar