BİM, Erdoğan'ı haklı çıkarttı: Rekabet Kurulu'nun verdiği cezaya yakın kâr etti

BİM, Erdoğan'ı haklı çıkarttı: Rekabet Kurulu'nun verdiği cezaya yakın kâr etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'fahiş fiyatlardan' sorumlu tuttuğu marketlerden biri olan BİM'in dokuz aylık kârının Rekabet Kurulu'nun verdiği cezaya yakın açıklanması dikkat çekti.

ARTI GERÇEK - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fahiş fiyat uyguladıkları gerekçesiyle BİM, A-101, Şok, Carrefour, Migros hakkında, "Beş tane zincir marketin topladığı ürünle piyasalar alt üst oluyor. Bunlar eğer bu noktada daha adil davranırlarsa hem vatandaş uygun fiyatla ürün alabilecektir hem de üretici şu an itibarıyla kazanımını, parasını zamanında alma şansına ulaşacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Rekabet Kurumu ise hareket geçip kartelleşme suçundan beş zincir market ile iki tedarikçi firmaya toplam 2 milyar 671 milyon lira idari para cezası kesti. 

En çok cezayı 958 milyon 129 bin 194,39 lira BİM Birleşik Mağazalar AŞ almıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fahiş fiyatlar uygulayarak kazanç sağladıkları suçlamasını yönelttiği süpermarket zincirlerinden biri olan BİM, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde 884 milyon TL net dönem kârı ile piyasa beklentisi olan 745 milyon TL’nin üzerinde rakam açıkladı.

Böylece şirketin yılın ilk dokuz ayındaki kârı 2,293 milyon TL seviyesine çıktı.

Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 1,781 milyon TL seviyesindeydi. Sonuçlarla birlikte şirket yüzde 5,1 net kâr marjı elde etti.

BİM’in satışları 17,5 milyar TL ile yıllık bazda yüzde 29’luk artış gösterirken, şirket 532 milyon TL’lik yatırım harcaması yaptı.

Ayrıca, şirketin net kâr notlarında, yasal defterlerde kayıtlı sabit kıymetlerin yeniden değerlenmesiyle elde edilen ertelenmiş vergi gelirinin üçüncü çeyrek net kâr rakamına katkı sağladığı bilgisi paylaşıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar