Uğur Şahin: Pfizer-BioNTech aşısının şu an için herhangi bir güncellemeye ihtiyacı yok

Uğur Şahin: Pfizer-BioNTech aşısının şu an için herhangi bir güncellemeye ihtiyacı yok
BioNTech'in kurucusu ve CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, geliştirdikleri Coronavirus aşısının Delta varyantına karşı etkili olduğunu söyledi.

Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in kurucusu ve CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, hafta başında basına Coronavirus (Covid-19) aşısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Uğur Şahin yaptığı açıklamada, "Üçüncü doz aşının yapıldığı taktirde koruyucu etkinin en üst düzeye çıkacağını belirterek "Aşının güncellemesi için beklemek daha uygun. Çünkü ileride baskın olacak varyantın kesin olarak bilinmesi gerekiyor. Diğer türlü farklı varyantların 3-6 ay içerisinde yanlış çıkma ihtimali var" dedi.

Önümüzdeki 6-12 aylık dönemde Covid-19 aşılarının güncellenmesini gerektirecek varyantların çıkma olasılığı olduğunu belirten Şahin, şu an için böyle bir güncellemenin gerekmediğinin de altını çizdi.

İnternet sitesinde yayınladığı raporunda üçüncü doz aşının Delta dahil olmak üzere tüm varyantlara karşı en yüksek koruyucu etkinliği sağladığını belirten Firma, 3'üncü doza ilişkin yapılan analizlerin kesin sonuçlarını Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'ne (FDA) ve Avrupa İlaç Ajansı'na (EMA) önümüzdeki haftalarda sunmayı planladıklarını duyurdu.

Öne Çıkanlar