Amerikan ilaç firması Pfizer ile Alman ortağı Biontech, grip ve Covid'i tek bir seferde hedef alabilecek ve gerektiğinde güncellenebilecek bir aşı için klinik çalışmalara başladı. BioNTech CEO'su Uğur Şahin, yeni aşının ayrıntılarını anlattı.
FDA’nın onayladığı güncellenmiş takviye dozların, kış aylarındaki vaka artışlarının azalmasına ve geniş çapta yayılmaya devam eden BA.5 varyantının baskılanmasına yardımcı olması umuluyor.
ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Pfizer/BioNTech ve Moderna'nın güncellenmiş güçlendirici Covid-19 aşılarının kullanılmasına onay verdiğini açıkladı.
Moderna, bugün yaptığı basın açıklamasında Pfizer ve BioNTech aleyhine ABD ve Almanya’da patent ihlali davaları açtığını duyurdu.
FDA, Paxlovid isimli ilacı kullanan hastaların bir kısmında testlerin tekrar pozitife dönme durumu olması nedeniyle ilacın yeniden test edilmesini istedi.
FDA, Paxlovid tedavisi uygulanan hastaların önce negatif çıkan Covid-19 testlerinin daha sonra tekrar pozitife döndüğünü açıklayarak, bu nedenle ilacın yeniden test edilmesini talep etti.
Pfizer/BioNTech ve Moderna ilaç firmalarının 5 yaş altı çocuklar için geliştirdiği Covid-19 aşısının kullanımına ABD'de onay verildi.
FDA'nın aşıya izin vermesi ve diğer tüm adımların tamamlanmasının ardından aşının gelecek hafta piyasaya çıkarak 5 yaş altı çocuklara yapılmaya başlanması bekleniyor.
Pfizer, aşı fiyatlandırması ve patent korumasını diğer aşı üreticileri için kaldırmamasından dolayı pandemi koşullarında kâr peşinde koşmakla ve vurgunculukla suçlamalarıyla eleştiriliyor.
Covid-19 aşısını geliştiren BioNTech şirketinin geçtiğimiz yıl 10 milyar 300 milyon euro kâr elde ettiği açıklandı.
Büyük ilaç şirketinin CEO'su aşının her yıl yapılması gerektiğini söyledi.
İlaç şirketlerini eleştiren Uluslararası Af Örgütü, korona aşılarının tüm dünya için erişilebilir olması gerektiğini vurguladı.
Sağlık Bakanlığı, Pfizer üretimi Covid-19 ilacı Paxlovid'e acil kullanım izni verdi. Paxlovid, Japonya'da resmen kullanım izni alan ikinci ilaç olarak kayda geçti.
Avrupa İlaç Ajansı'nın onay verdiği ilaç, oksijen gerektirmeyen semptomları olan ve şiddetli hastalık riski daha yüksek olan yetişkinlere verilecek.
Pfizer Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda ve İlaç İdaresi eski komisyon üyelerinden Scott Gottlieb, aşının mart ayında onaylanabileceğini açıkladı.
Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Pfizer tarafından geliştirilen Covid-19 ilacının AB'de kullanılmasına onay verdi.
BioNTech Kurucu Ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, Covid-19 aşılarının, Omicron varyantının neden olduğu ciddi hastalıklara karşı güçlü koruma sağlamaya devam ettiğini belirtti.
Pfizer CEO'su Albert Bourla, üzerinde çalıştıkları Omicron aşısına dair yaptığı açıklamada dünyanın birkaç ay içinde neredeyse normale dönmesini beklediğini söyledi.
Koronavirüsün yıllar boyunca hayatımızda olacağını söyleyen Albert Bourla, kısıtlamaların gidişatıyla ilgili ise umut verdi.
Pfizer İcra Kurulu Başkanı Albert Bourla, aşının mart ayında hazır olacağını duyurdu.
ABD'li ilaç şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji firması BioNTech, zona hastalığına karşı mRNA aşısı geliştireceklerini duyurdu.
Yeni yapılan araştırmada aşının dördüncü dozunun uygulanmasından bir hafta sonra antikor seviyesinin beş kat arttığı bildirildi.
İngiltere Pfizer'ın Covid-19 hapının kullanımına onay verdi.
Koronavirüsü hastalığına karşı geliştirilen Molnupiravir haplarının kullanımına onay verilmesinin ardından, uzmanlar bu ilacı kimlerin, nasıl kullanması gerektiğini anlattı.
Son laboratuvar verileri, ilacın Omicron'a karşı etkinliğini koruduğunu gösterirken, iki ilaçtan oluşan tedavi evde uygulanabilecek.
Pfizer, ürettikleri Paxlovid isimli antiviral hapın, Covid-19 hastalarında hastaneye yatış ve ölüm riskini yüzde 89’a kadar azalttığını ve Omicron’a karşı da etkili olabileceğini duyurdu.
Japonya Sağlık Bakanlığı’na danışmanlık yapan Nishiura, Omicron varyantının şu an Dünya genelinde baskın virüs olan Delta varyantından 4.2 kat daha fazla bulaşıcı olduğunu duyurdu.
Araştırmacılar, 3. doz aşının, Omicron varyantı kaynaklı ölüm ve ağır hastalıkları engelleme konusunda koruma sağlayacağına dair işaretler olduğunu da söylüyor.
BioNTech yaptığı açıklamada, Güney Afrika'da tespit edilen yeni koronavirüs varyantı olan Omicron'a özel bir aşı üzerinde çalışmaya başladığını duyurdu.
BioNTech-Pfizer’dan yapılan açıklamada mevcut aşıların şu anda altı hafta içinde varyantlara uyarlanabildiği ve ilk partilerin 100 gün içinde teslim edilebileceği belirtildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.