TOBB verilerine göre, Türkiye'de ocak-kasım aylarında kapanan şirket sayısı 23 bin 86. Kasım ayında kapanan şirket sayısı yüzde 8,9 arttı.
Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), AGS Altın Gezegen Varlık Yönetim AŞ'nin faaliyet iznini iptal etti.
Araştırma şirketi AGS Global tarafından yapılan 'İş Dünyası 2025'ten Beklentiler' anketinde, şirket sahiplerine asgari ücret tahminleri de soruldu. İş insanlarının tahminlerinin ortalaması 23 bin 750 lira oldu.
Yılın ilk 10 ayında yapılan konkordato başvuraları, son 3 yılın toplamına ulaştı. Ekim ayında mahkemelere gelen 165 dosya için konkordato geçici mühlet kararı verilirken, yılın 10 ayında yapılan konkordato başvuru sayısı 1352'ye ulaştı.
Rekabet Kurulu, eğlence sektöründe nüfuzu olan büyük dizi yapım şirketleri de dahil 5 yapım, dağıtım ve pazarlama şirketi hakkında iş gücü piyasalarında rekabeti kısıtlayıcı eylemleriyle kanunu ihlal edip etmediklerini incelemek üzere soruşturma başlattı.
Allianz Trade'in raporunda, küresel iflaslarda yüzde 11 seviyesinde keskin bir artış olacağı öngörüldü. Türkiye'de ise iflasların geçen yıla göre yüzde 20 artacağı belirtildi. Ticari iflaslardaki artışın 2026'ya kadar süreceği ifade edildi.
Ekonomi yönetimi, 'küçük' işletmeleri enflasyon muhasebesi dışında bırakma kararı aldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, böylelikle 'küçük' işletmelere kolaylık sağlanmış olacağını söyledi.
Ekonomik kriz nedeniyle finansmana erişim oldukça zorlaşırken, yılın ilk ayında 605 şirket için konkordato kararı verilmesi dikkat çekti. Uzmanlardan, 'yığınsal iflas süreci yaşanabilir' uyarısı geldi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerine göre, son bir yılda kurulan şirket sayısı yüzde 17 azaldı. Yılın ilk 5 ayında ise 17 bin 716 şirket kapatıldı.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, son dönemde şirketlere itibar cellatlığı yapıldığını ve kara listeler oluşturulduğunu söyledi. TÜİK Başkanı'nın "Fahiş kârlar elde ediyorlar" diyerek, şirketleri enflasyonun sorumlusu olarak göstermesini de eleştirdi.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) iki şirketi daha satışa çıkardı. Satış ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.
TOBB verilerine göre, mayısta 2 bin 759 şirket kapandı. 2024'ün ilk beş ayında kapanan şirket sayısı ise yüzde 30,1 arttı.
Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi uygulanmasına ilişkin çalışmalar hızlandırıldı. Bakan Şimşek "Asgari kurumlar vergisi alınması yönünde düzenleme kaçınılmaz. Aksi halde ülkemizin almadığı vergi bir başka ülke tarafından alınacak" dedi.
Türkiye'de yılın ilk 9 ayında kurulan şirket sayısındaki yüzde 23,9'luk yükselişe karşılık, kapanan şirket sayısı yüzde 62,7 arttı. Eylülde kurulan şirketlerin sermayelerinin toplamı da, bir önceki aya göre yüzde 27,8 oranında azaldı.
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Twitter'da Kalyon Holding'in enerji hisselerinin yarısını Abu Dabili bir şirkete sattığı yönünde paylaşımda bulundu.
Bayrampaşa Belediyesi, davet usulüne göre yaptığı ihaleyi, AKP Bayrampaşa İlçe Yürütme Kurulu Üyesine ait şirket aldı.
İş Portföy, Zapsu ailesinin kontrolündeki Solarpower Enerji'ye talip oldu. Daha önce firmayı tekstilde Anadolu'nun en önemli üreticilerinden olan Güçlü Grup almak istemişti.
AKP döneminde atanan SPK başkanları piyasada ne kadar borçlu, iflasın eşiğinde şirket varsa halka arzına onay verdi. Eski SKP Başkanı Akgiray da aile şirketi Bimeks'le para topladı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, oğlu ve şirketiyle ilgili iddialara dair ‘Ailem, oğlum ve şirketiyle ilgili kim ne biliyorsa 1 hafta süre’ dedi.
Çin'in en büyük beş kamu şirketi ABD borsalarından çekilme kararı aldı. Kararda Çin'in ABD'den gelen şirketlerine denetime açılması talebini reddetmesinin etkili olduğu değerlendiriliyor.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ortağı olduğu Nuh'un Ankara Makarnası ile İs-Ra Gıda hakkında Rekabet Kurumu tarafından soruşturma açıldı
ABB’nin ısrarcı olduğu ODTÜ yolunun Ankaralılar için değil, otomobil şirketleri için yapıldığını belirten Algedik, ‘Bizim ihtiyacımız olan şey çocuk, kadın, iklim, dünya dostu bir ülke’ dedi
Akkuyu Nükleer A.Ş, IC İçtaş ile sözleşmeyi feshetti, üç Rus ortağın kurduğu şirketle sözleşme imzaladı. IC İçtaş, 'Fesih kanunlara, sözleşmeye aykırı, hileli ve geçersiz' açıklaması yaptı.
Kavcıoğlu’nun ‘şirketlerin yurtdışında kayıtsız 500 milyar doları var’ çıkışını değerlendiren ekonomistler, ekonomiye güvensizliğin itirafı olarak yorumladı.
IC İçtaş'la sözleşmesini fesheden Akkuyu Enerji, üç Rus şirketle sözleşme imzaladı. 'Amaç yönetimdeki Türk şirketlerinin varlığını azaltarak taşeron seviyesine indirgemek' denildi.
Artık tek bir şey onun paniğe kapılmasına neden olabilirdi: Şirketinin zarar etmeye başlaması ya da iflas etmesi…
Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Örencik köyünde yapılmak istenen altın madeni projesi için arazisini vermek istemeyen Azime Sarıdoğan, ‘Tarlama kimseyi koymayacağım satmayacağım’ dedi.
Sefaköy’de içme suları bir alabalık tesisine kiralanan köylüler 3 gündür susuz. Yakın köylerden bidon ve bakraçlarla su taşıdıklarını belirten köy muhtarı, 'Adalet neden sağlanmıyor?' dedi.
Kurulan şirket sayısı yüzde 41,9 artışla 13 bin 396'ya, kapanan şirket sayısı da yüzde 32 artarak 2 bin 640'a yükseldi. Haziranda kapanan şirket sayısı yüzde 115,3 artış gösterdi.
Gazprom, Avrupalı birçok büyük enerji şirketine 'mücbir sebep' duyurusunda bulundu. Buna göre, şirket elinde olmayan 'olağanüstü' koşullardan dolayı gaz tedarikini sağlayamayacak.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.