Türkiye'de bir ilk: Emekli binbaşılar maaşları için eylem yaptı

Türkiye'de bir ilk: Emekli binbaşılar maaşları için eylem yaptı
Maaşlarında iyileştirme yapılmasını isteyen Emekli Binbaşılar Platformu Başkanı Fatih Çakırtaş, 'Binbaşı rütbesinden ayrılan emekli subayın aldığı ücret, açlık sınırında bir maaş' dedi.

Emekli Binbaşılar Platformu üyeleri, makam görev tazminatı ve emekli maaşlarında iyileştirme yapılması talebiyle bugün, Ankara'daki Ulus Meydanı'nda eylem yaptı. Ellerinde "Rütbenin onuru", "Hak ihlaline son", Özlük haklarında eşitlik", "Kahramanlara vefa", "Devlet mağdur etmez" yazılı dövizler taşıyan emekli binbaşıların eylemine, Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Türkiye Emekli Subaylar Derneği de destek verd,

'İLK KEZ EMEKLİ SUBAYLARIN BASIN AÇIKLAMASINA ŞAHİT OLUYORSUNUZ'

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, eylemde ilk konuşmayı yapan Emekli Binbaşılar Platformu Başkanı Fatih Çakırtaş, "Emekli binbaşılar olarak bir haksızlıkla karşı karşıyayız. Şu anda halkımızın da çektiği birçok sıkıntı var, biliyoruz. Biz de mağduruz, bunu toplumun bilmesi açısından bu açıklamayı yapıyoruz" diye konuştu.

"Cumhuriyet tarihinde ilk kez emekli subayların basın açıklamasına şahit oluyorsunuz" diyen Çakırtaş, "Binbaşı rütbesi, aynı albay, yarbay rütbesi gibi bir üst subay rütbesidir. Son 20 yıllık süreç içerisinde ihmal edilmiş birçok haklarımız var, bu hakların verilmemesi dolayısıyla çok büyük mağduriyetler yaşanmaktadır. TBMM içerisinde birçok makam ile görüştük; kimisi anladı, kimisi anlamadı, kimisi anlamak istemedi ve sonunda buraya geldik" ifadelerini kullandı.

'İLGİLİ KADEMELERE İLETİLDİ FAKAT TEDBİR ALINMIYOR'

Binbaşıların emekli maaşlarının açlık sınırında olduğunu söyleyen Fatih Çakırtaş, "Şu anda, binbaşı rütbesinden ayrılan emekli bir subayın aldığı ücret, TÜİK verilerine göre açlık sınırında bir maaştır. Bu bir haksızlıktır, ilgili kademelere iletilmiştir fakat tedbir alınamıyor. 2002 senesinde bir çalışma yapıldı, bu çalışmada biz hariç bırakıldık. Bu ülkenin en büyük fedakârlıklarını yapmış insanlarız. Biz, bir iyileştirme için burada değiliz; maruz kaldığımız haksızlığın, adaletsizliğin düzeltilmesi için buradayız. Yetkili makamlardan tedbir almalarını bekliyoruz" dedi.

ÇELEBİ: 102 YILLIK MECLİS TARİHİNDE EN KAPSAMLI ÇALIŞMALARI YAPTIĞIM

Eylemde söz alan Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi de "20 yıldır devam eden bir sorun. Bütün güvenlik güçlerimiz için 102 yıllık Meclis tarihinde en kapsamlı çalışmaları yaptığımı söyleyebilirim. Elimizden geleni yapıyoruz. Sizler adına iki kanun teklifi verdik, soru önergesi ve araştırma önergesi de verilmiştir. Tüm kanallar zorlanmaktadır bu konuda. İçiniz müsterih olabilir, elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

 

 

Öne Çıkanlar