Bir Rus oligark daha gizemli şekilde yaşamını yitirdi

Bir Rus oligark daha gizemli şekilde yaşamını yitirdi
Rusya'da petrol ve gaz endüstrilerinde üst düzey yöneticilik yapan Rus oligarkların gizemli ölümlerine bir yenisi daha eklendi.

Lukoil grubunun eski üst düzey yöneticilerinden milyarder Alexander Subbotin, gittiği bir şaman tedavi merkezinde hayatını kaybetti.

Alkolizm tedavisi görmek için Moskova yakınlarındaki Mytishchi bölgesinde şaman bir çiftin merkezine gittiği belirtilen Subbotin'in 'tedavisi' için 'kurbağa zehri' ve 'horoz kanı' gibi bazı maddeler kullanıldığı iddia edildi.

İddiaya göre merkeze ikinci gidişinde kalp problemleri yaşayan Subbotin'e şaman çift tarafından bilinmeyen bir ilaç verilerdi. Rus milyarderin kısa süre içerisinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Gerçek Gündem’de yer alan habere göre; Eski bir Lukoil Yönetim Kurulu üyesi olan Subbotin, buradaki görevinden ayrıldıktan sonra Finlandiya sınırında bulunan Vysotsk kentinde New Transport Company (NTC) isimli bir şirketin sahibi olmuştu.

2020 yılında Subbotin'in kardeşi Valery Subbotin NTC'nin başına geçmişti. Kendisi de daha önce Lukoil'in üst düzey yönetiminde yer alan Valery Subbotin, şirketin 'veliaht prensi' olarak gösteriliyordu.

Lukoil'in eski patronu Wagit Alekperov, 29 yılın ardından 21 Nisan'da görevinden ayrılmıştı. Alekperov kendisine uygulanan yaptırımların şirkete zarar vermemesi için görevinden ayrıldığını belirtmişti.

Lukoil Yönetim Kurulu, Ukrayna'daki savaşla ilgili 'trajik bir olay' açıklaması yaparak durumdan kaygı duyduklarını ifade etmişti. Bu açıklama, Kremlin'e yakın medyada rahatsızlık yaratmıştı.

RUS OLİGARKLARIN GİZEMLİ ÖLÜMLERİNİN SAYISI ARTIYOR

Subbotin'in ölümü Rusya'da gaz ve petrol endüstrisiyle bağlantılı oligarkların gizemli şekilde hayatını kaybettiği olaylar zincirinin sonuncusu oldu.

30 Ocak'ta Gazprom'un lojistik departmanının başındaki Leonid Shulman, Leninsky kentindeki evinin banyosunda ölü bulunmuştu. 25 Şubat'ta ise 61 yaşındaki Alexander Tyuyakov evinin garajında cansız halde bulunmuş, olay kayıtlara intihar olarak geçmişti.

Tyuyakov, Gazprom'un finans departmanında kurumsal güvenlikten sorumlu genel direktör yardımcısı olarak görev yapmıştı.

3 Mart'ta Ukrayna asıllı Rus oligark Mikhail Watford, İngiltere Surrey'deki lüks evinin garajında asılı halde bulundu. İngiltere polisi olayın intihar olmadığını açıkladı ancak ölüm sebebi açıklanamadı.

24 Mart'ta dev ilaç tedarik firması MedStom'un başında bulunan milyarder Vasily Melnikov eşi ve iki çocuğuyla birlikte Ninzhni Novgorod kentindeki evlerinde ölü bulundu.

Tarihler 18 Nisan'ı gösterdiğinde ise bu sefer Moskova'da bir 'aile faciası' vardı. Gazprombank'ın Başkan Yardımcısı Vladislav Avayev, Moskova'daki dairesinde eşi Elena ve 13 yaşındaki kızı Maria ile birlikte ölü bulundu. Polis Avayev'in eşi ve kızını öldürdükten sonra intihar ettiğini açıkladı. Olayın nedeni ise kayıtlara 'kıskançlık' olarak geçti.

Avayev'den üç gün sonra sırada Novatek'in üst düzey yöneticisi Sergei Protosenja vardı. 55 yaındaki Protosenja, eşi ve 18 yaşındaki kızıyla birlikte İspanya'daki villasında ölü bulunmuştu. Ölümlerin nedeni aydınlatılamadı.

Tüm bunların ardından Soçi yakınlarındaki Krasnaya Polyana kayak resortunun direktörü Andrei Krukovsky 37 yaşında hayatını kaybetti. Tesis, Rusya lideri Putin'in sıklıkla konuklarını kayağa davet ettiği tesislerden biriydi. Andrei Krukovsky'nin 2 Mayıs'ta tırmanışa çıktığı ve bir uçurumdan düşerek hayatını kaybettiği açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar