'Uğur şizofreni hastası, dosyaya siyasi yaklaşıldığı için bırakılmıyor'

'Uğur şizofreni hastası, dosyaya siyasi yaklaşıldığı için bırakılmıyor'
Gün Matbaacılık soruşturması kapsamında tutuklanan şizofreni hastası ve yüzde 45 engelli Uğur Selman Kelekçiler’in durumu ağırlaştı.

Nalin ÖZTEKİN


ARTI GERÇEK - Avukat İlknur Alcan müvekkili Uğur Selman Kelekçiler’in günlük ihtiyaçlarını dahi tek başına karşılayamadığını belirterek tedavi hakkının verilmesini talep etti.

İLGİLİ HABER: DAĞITTIĞI GAZETELERİ ADRESLERE TESLİM EDEMİYORDU AMA ŞİMDİ CEZAEVİNDE

Uğur Selman Kelekçiler, 2014 yılında, Gün Matbaası'nda şoförlük yaptı. 2 aylık çalışma sonunda işten ayrıldı. Hem bipolar hem şizofreni hastası olan Kelekçiler aynı zamanda yüzde 45 engelli. Hastane raporları ve engelli kartı bulunan Kelekçiler kayyım atanan Gün Matbaacılık soruşturması kapsamında tutuklandı, hakkında örgüt üyeliğinden ve propagandasından iddianame hazırlandı. 5 Nisan 2018 tarihinden itibaren Silivri Cezaevi'nde bulunan hasta tutuklu son bir haftada 3 kez hastaneye kaldırıldı ancak "yatak yok" denilerek cezaevine geri gönderildi. Mahkeme heyeti tutukluluğa yönelik tüm itirazları reddetti, Kelekçiler’in sağlık durumu aylar içinde daha kötü bir noktaya geldi. 

"DOSYAYA SİYASİ YAKLAŞILDIĞI İÇİN TAHLİYE EDİLMİYOR"

Artı Gerçek'e konuşan Avukat İlknur Alcan, Kelekçiler’in cezaevine girdikten sonra tamamen içine kapandığını vurgulayarak müvekkilinin sağlık durumunun kritik olduğuna dikkat çekti. Alcan, "Dosyaya tamamen politik ve siyasi bir düzlemden yaklaşıldığı için tutukluluk devam ediyor. Eğer bu halde giderse tedavisi de sonuçsuz kalacak ve ilerde daha kötü bir boyuta gelecek" ifadelerini kullandı.

"UĞUR SELMAN’IN ACİL TEDAVİ OLMASI GEREKİYOR"

Avukat İlknur Alcan müvekkilinin tek başına hiçbir ihtiyacını karşılayamadığını belirterek "Gittiğimde ortak bir savunma hazırlayamadık, çünkü benimle konuşamıyor, kendince yarattığı bir dünyada yaşıyor ve gerçeklikle bir bağı kalmamış. Acilen hastanede tedavi görmesi gerekiyor" dedi. 

"MAHKEME DURUMU BİLMESİNE RAĞMEN TAHLİYE ETMİYOR"

Alcan, tutukluluk kararına itiraz ettiklerini ve Kelekçiler’in tüm sağlık raporlarını gerekli yerlere sunduklarını ifade ederek, "İlk celse mahkeme heyetine durumu belirtmemize rağmen henüz tahliyesi yapılmadı. Günlük yaşamını tek başına idame edebilecek durumda değil. Örneğin traş olamıyor, birlikte kaldığı diğer insanlar yardım ediyor. Mahkeme heyetine bunları belirtmemize rağmen başka bir tedbir, adli kontrol de uygulanmadı. Başvurmamız gereken tüm yollara başvurduk ama taleplerimiz kabul edilmedi" şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU ?

Gün Matbaacılık ve Özgürlükçü Demokrasi gazetesine el konulmasından sonra başlatılan soruşturma kapsamında 20 kişi Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne çıkartıldı. Dosya üzerinde inceleme yapan savcılık 20 kişiyi "Bilerek ve isteyerek örgüte yardım ve yataklık yapmak" iddiasıyla tutuklama talebiyle İstanbul 11 ve 12’nci Sulh Ceza Hakimliklerine sevk etti. 11. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Cumali Öz,  Mehmet Kadir Özkara, Mürsel Demir, Özgür Bozkurt, Kemal Daşdöğen, Süleyman Güneş, Muhammet Özkan ve Uğur Selman Kelekçiler, "Bilerek ve isteyerek örgüte yardım ve yataklık yapmak" gerekçesiyle tutuklandı. 12. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan 12 kişi ise "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası" yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı. 
 

Öne Çıkanlar