'Biz kadınlar BizBizze daha güçlüyüz'

'Biz kadınlar BizBizze daha güçlüyüz'
Kadınların iş hayatına katılımını arttırmak, girişimcilik ve gönüllülük faaliyetlerine destek olmak için yola çıkan BizBizze Atölyesi, daha çok kadına ulaşmak için dernekleşti.

Aynur TEKİN


ARTI GERÇEK - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye genelinde işverenlerin yalnızca yüzde 8’i kadınlardan oluşuyor. Bununla beraber Türkiye’de kadın istihdamı oranı yüzde 28’lerde seyrediyor. "Birlikte hep daha güçlüyüz" diyen kadınların girişimiyle ortaya çıkan ve kadınlara ücretsiz eğitim, koçluk, mentorluk ve danışmanlık hizmetleri veren BizBizze, daha geniş kitlelere ulaşmak için dernekleşerek yola devam ediyor. Derneğin faaliyetleri kadınların öncülüğünde, katılımcı ve yerel aktörlerin inisiyatif almasına olanak sağlayacak şekilde organize ediliyor. Tüm hizmet ve politikalar cinsiyet eşitliği perspektifiyle ele alınıyor, sosyal ve ekonomik yaşamda cinsiyete dayalı ayrımcılığın olmadığı bir ülke hedefi ile çalışılıyor.

"BİZ KADINLAR BizBizze DAHA GÜÇLÜYÜZ"

Derneğin lansman kutlamasında bir konuşma yapan BizBizze Derneği Kurucu Üyesi Bedriye Hülya "Bir yıl önce b-fit Kadınların Spor ve Yaşam Merkezi olarak, bu ihtiyaca odaklanarak JPMorgan Chase Vakfı desteğiyle Bizbizze Kadınlar İçin Fikir ve Destek Ünitesi Projesi’ni hayata geçirdik. Bu proje için, iş hayatında aktif olmayı isteyen ama yolunu bulmakta zorluk yaşayan kadınların varlığından, ‘bir işe yaramak istiyorum’ demelerinden ilham aldık. Böylece, kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını kolaylaştırarak bunun için ihtiyaç duydukları eğitim ve destek hizmetini tek bir çatı altında koordine etmek üzere İstanbul’da bir ‘kadın destek merkezi oluşturduk ve 300 kadına doğrudan hizmet verdik. Bugün bir adım daha ilerliyor, BizBizze Derneği’ni kuruyoruz. Dernek olarak kadınların kendine güvenli, girişimci ve duyarlı bireyler olarak inisiyatif almalarını destekleyeceğiz. Maddi ve manevi olarak gerek kişisel hayal ve hedeflerini, gerekse toplumsal sorunlara yönelik çözüm önerilerini hayata geçirmelerine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Çünkü biz kadınlar BizBizze daha güçlüyüz" dedi.

BizBizze bugüne kadar 300’ü aşkın kadına ulaştı, 98 eğitim düzenledi, 156 eğitmen, mentor, koç ve danışmanla çalıştı, 130 etkinlik yaptı. Çalışmalarını ileri götürmek için dernekleşen BizBizze, daha geniş bir alanda cinsiyet eşitliği için çalışan projeler organize edecek.
 

Öne Çıkanlar