Bloomberg: Kamu bankaları 1 milyar dolar sattı

Bloomberg: Kamu bankaları 1 milyar dolar sattı
Bloomberg'in haberine göre, kamu bankaları Suriye'ye operasyon haberlerinin ardından dolardaki yükselişi engellemek için pazartesi ve salı günü 1 milyar dolar sattı.

ARTI GERÇEK - Bloomberg haber ajansının haberine göre, kamu bankaları doların yükselişini engellemek için pazartesi ve salı günü 1 milyar dolar sattı.

Bloomberg haber ajansından Aslı Kandemir ve Constantine Courcoulas'ın haberine göre; kamu bankaları pazartesi ve salı günü doların yükselişini frenlemek adına yaklaşık 1 milyar dolar sattı.

Konu hakkında bilgi veren iki kaynak isimlerinin verilmemesini istedi çünkü bilginin kamuya açık olmadığını söyledi.

Türk Lirası dün dolar karşısında yüzde 2.3 değer kaybetmişti. ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye ekonomisini Suriye operasyonu yüzünden tehdit eden açıklamaları dünyada da gündem olmuştu.

Pazartesi günü Suriye'ye operasyon haberleriyle ve ABD'den gelen açıklamalarla, Türkiye ile ABD arasında yeni bir diplomatik kriz endişesiyle TL dolar karşısında yüzde 2,3 oranında değer kaybetmişti. ABD Başkanı Donal Trump'ın Türkiye'yi Twitter üzerinden "Türkiye'nin ekonomisini yok etmekle" tehdit etmesi çok ses getirmişti. 

Haberde, Türkiye'deki kamu bankalarının 31 Mart yerel seçimleti öncesinde de TL'deki düşüşü sınırlamak için 10 ila 15 milyar dolar arasında dolar sattığını belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar