Boğaziçi öğrencileri için yapılmak istenen açıklamaya polis müdahalesi: Muhabirimiz Kaya gözaltına alındı

Boğaziçi öğrencileri için yapılmak istenen açıklamaya polis müdahalesi: Muhabirimiz Kaya gözaltına alındı
Müdahale sırasında Çağlayan’da haber takibi yapan muhabirimiz Yağmur Kaya da gözaltına alındı.

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK - Boğaziçi Üniversitesi’nde dün gözaltına alınan öğrenciler için Çağlayan Adliyesi önünde bugün açıklama yapmak isteyen öğrencilere de polis müdahale etti. Müdahale sırasında Çağlayan’da haber takibi yapan muhabirimiz Yağmur Kaya da darp edilerek gözaltına alındı.

Dün Boğaziçi Üniversitesi’nde gözaltına alınan ve bugün savcılığa sevk edilen 24 öğrenci için öğrenciler saat 14.00'te Çağlayan'da bir araya gelmişti.

Basın açıklamasına izin vermeyerek kitleye müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi ve adliye önünde haber takibi yapan Artı Gerçek Muhabiri Yağmur Kaya’yı gözaltına aldı.

Polis, destek için gelen öğrencileri gözaltına alırken, dün Boğaziçi Üniversitesi’nde gözaltına alınan öğrenciler serbest bırakılmaları talebiyle mahkemeye sevkedildi. Dün gözaltına alınan 24 öğrenci Savcılık tarafından ikisi ev hapsi almakla beraber hepsi adli kontrol şartıyla mahkemeye sevkedildi. Öğrencilerden birinin Corona pozitif olduğu öğrenildi.

GAZETECİ VE ÖĞRENCİLERİ DARP EDEREK GÖZALTINA ALDILAR: SEN DE Mİ GELECEKSİN, GEL...

Gözaltı aracındayken telefonla ulaştığımız Kaya, polis müdahalesi esnadında öğrencilerle birlikte darp edildiği bilgisini aktardı. Muhabirimizin polis saldırısı esnasında kaydetmeye devam ettiği görüntülerde, müdahaleyi çeken muhabirimize bir polisin "Sen de mi geleceksin, tamam gel..." ifadeleriyle Kaya'yı da gözaltına aldıkları görüldü.  

POLİS ARACINDA PROTESTO 

Gözaltı aracında da polis şiddetini kayda geçiren Kaya, polis aracına bindirilen öğrencilerden birine ters kelepçe uygulanmasına tepki gösteren öğrencilerin, polis otosunun koltuklarına ve camlarına vurarak protesto ettiklerini bildirdi. Polis otosunda "İnsanık onuru işkenceyi yenecek" sloganları atıldı. 

POLİSTEN HAREM-SELAMLIK UYGULAMA: EVET, BURASI TÜRKİYE!

Öte yandan gözaltına alınanların bindirildiği zırhlı araçta, polisin bir uygulaması ise dikkat çekti. Gözaltına alınan erkekleri başka bir araca almak isteyen polise öğrenciler "Harem selamlık uygulaması mı yapılıyor?" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Polisin yanıtı ise "Evet, burası Türkiye" oldu.  

'BAK BENİM SİNİRLERİMLE OYNAMA' TEHDİDİ

Yine muhabirimizin gözaltı aracında kaydettiği saldırı esnasında, "Şiddet uygulama, parmak sallama" şeklinde tepki gösterilen kadın polisin gözaltındaki bir gence yönelik "Bak benim sinirlerimle oynama..." şeklinde tehdit etmesi de Artı Gerçek kamerasına yanısıdı.

SAĞLIK KONTROLÜ SIRASINDA DARP

Gözaltına alınan öğrenciler sağlık kontrollerinin yapılması üzerine Bayrampaşa Hastanesi'ne getirildi. Sağlık kontrolünden çıkan öğrenciler, gözaltı aracına bindirilirken tekrar darp edildi. Öğrencilerin sağlık kontrollerinin ardından Vatan Emniyete getirileceği biliniyor.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan’ın AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına dönük tepkiler sürüyor. Dün, kampüste LGBTİ+ bayrağı açtığı için gözaltına alınan 4 öğrencinin serbest bırakılması için Kuzey Kampüs önünde bir araya gelen öğrencilere polis müdahale etmiş, bu saldırıda da 24 öğrenci gözaltına alınmıştı. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, bugün adliyeye çıkarılan arkadaşlarıyla dayanışmak için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önüne çağrı yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar