Boğaziçi Üniversitesi'nde çadır nöbeti başlatan öğrencilere polis ablukası

Boğaziçi Üniversitesi'nde çadır nöbeti başlatan öğrencilere polis ablukası
Boğaziçi öğrencileri Güney Kampüs'te çadır nöbeti başlattı. Polis, üniversiteyi abluka altına alındı.

'Feyzi Erçin yalnız değildir' diyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin başlattığı çadır nöbeti polis ablukası altında devam ediyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'ya karşı öğrenci ve akademisyenlerin eylemleri sürüyor. Öğrencilerin Gezi direnişinin 8'inci yıl dönümünde Güney Kampüs'te çadır kurmalarının ardından üniversiteye polis girdi.

ÖĞRENCİLER: FEYZİ ERÇİN YALNIZ DEĞİLDİR

Boğaziçi öğrencileri, atanmış rektör Melih Bulu'ya karşı başlattıkları eylemlere destek veren, gözaltı ve tutuklama süreçlerinde avukat kimliğiyle öğrencilerin yanında yer alan Feyzi Erçin'in yaz okulundaki derslerinin onaylanmamasına tepki göstererek, "Feyzi Erçin yalnız değildir" dedi.

ÜNİVERSİTEDE POLİS ABLUKASI

Boğaziçi Dayanışması'ndan yapılan bilgilendirmede, "Kayyımın icraatlarını protesto etmek üzere Gezi direnişinin yıldönümünde kampüste kurduğumuz çadırlara müdahale etmek için gözaltı araçları ve çok sayıda polis hazırlanıyor" denildi.

Öğrenciler tarafından yapılan bir açıklamada, Gezi direnişinin 8'inci yıl dönümünde akademiye yönelik saldırılara karşı tüm engellemelere rağmen çadır nöbetinde olunacağı bildirildi.

ÇHD: OLASI GÖZALTI VE HAK İHLALLERİNİ TAKİP EDİYORUZ

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi de olası polis müdahalesi ve yaşanabilecek hak ihlallerine karşı süreci takip ettiklerini duyurdu. ÇHD'den yapılan paylaşımda, "Müvekkillerimizin ve öğrencilerin bildirimlerini aldık; Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsünde devam eden nöbet eylemini de olası hak ihlalleri ve gözaltılar için takip ediyoruz" denildi.

HDP MİLLETVEKİLLERİ DE ALANDA: BU ABLUKA ENİNDE SONUNDA DAĞITILACAK

HDP Milletvekilleri Musa Piroğlu ve Züleyha Gülüm de öğrencilerle dayanışmak için üniversite önüne geldi. Artı Gerçek'e konuşan Piroğlu, üniversitedeki ablukanın 'Türkiye'deki ablukadan farksız olduğunu' söyledi. Öğrencilerin Feyzi Erçin'in derslerine son veren kayyım uygulamalarına tepki göstermek için bir araya geldiklerini belirten Piroğlu, "Bu abluka eninde sonunda dağıtılacak" dedi.

Gülüm ise polis ablukasına gerekçe olarak sokağa çıkma yasağını gösterildiğini ancak iktidarın pandemiyi gerekçe göstererek demokratik hak arayışlarına engel olduğunu söyledi. Öğrencilerin yanında olduklarını belirten Gülüm, "Kendi işlerine geldiğinde bu yasakların uygulanmadığını, protesto hakkını kullanmak isteyenlere gelince yasakların devreye sokulduğunu görüyoruz. Uzun zamandır iktidar bu uygulamalarına devam ediyor" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar