Karantinada kalmak istemeyenler ilçeyi terketti

Karantinada kalmak istemeyenler ilçeyi terketti
Borçka'da karantina saati verildi.15 gün karantinada kalmak istemeyenler ilçeyi terketti.

ARTI GERÇEK- Artvin'in Borçka ilçesi ve Aralık köyünde dün ilan edilen karantina kararını duyanların bir kısmı ilçeyi terk etti. Borçka Halkevi kararın alınış biçimine tepki gösterdi: "Karantinanın uygulanması için neden 24 saat beklendi" sorusunu sordu.

Vakanın çok önceden bilinmesine rağmen kararın geç alındığını öne süren Borçka Halkevi, kararın ardından 24 saat süre konulmasının 15 gün  gün sürecek olan karantinada kalmak istemeyenlerin ilçeden çıkmasına sebep olduğunu söyledi.

Salgın vakalarının artması nedeniyle Artvin Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı karara ilişkin, "Kentimizde ilk virüs vakası görüldüğü kulaktan kulağa yayıldığında kentimizin sağlığı ile ilgilenenler çoktan vakadan haberdardı" diyen Borçka Halkevi, "Dün alınan karar daha erken alınabilirdi" şeklinde tepki gösterdi.

'24 SAAT NEDEN BEKLENİLİR?'

Karantina kararı alan yetkilileri," Salgınla mücadelede ne kadar iş bilmez ve yetersiz olduklarını" ifade eden Halkevi yaptığı açıklamada, "Dün gece alınmış, bu gece uygulanacak bu kararın duyulması üzerine 15 gün boyunca karantinada kalmak istemeyenlerin kenti terk ettiği duyumlarını alıyoruz. Karantinanın uygulanması için neden 24 saat beklenilir? 24 saat beklemek gerekiyorsa neden duyurusu erkenden yapılır? Bu iş bilmezlik ile bu salgınla mücadele edilemez" dedi.

'HALKIN İHTİYAÇLARI ÜCRETSİZ KARŞILANMALI'

Borçka Halkevi, toplumun mücadaleye dahil edilmesi gerektiğini belirterek, "Kentimizde virüsle mücadele ile ilgili alınan her kararın arkasındayız ancak halkın daha çok bilgilendirilmesi, kararlı adımların atılması, toplumun mücadeleye dâhil edilmesi gerekir. Halka evde kal demek mücadelede yeterli değildir. Halkın ihtiyaçları ücretsiz karşılanmalı, çalışanların işe gitmemesi için ekonomik destek sağlanmalı. Ekonomik sıkıntıda olanların evde kalması için evde kalma koşullarının sağlanması gerekmektedir. Kısaca halkın kira, fatura ve borç derdi olmamalı ki evde kalınsın Ancak bu şekilde virüsle mücadele edilebilir" ifadelerinde bulundu.

Öne Çıkanlar