Boris Johnson: Putin Ukrayna'nın doğusunda zafer elde etmek istiyor

Boris Johnson: Putin Ukrayna'nın doğusunda zafer elde etmek istiyor
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda zafer elde etmek istediğini söyledi. Johnson, Putin'le ilgili 'Devasa bir ordusu var ancak siyasi pozisyonu çok zor' dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye yaptığı diplomatik ziyarette Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kentte gazetecilere açıklama yapan Johnson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusunda zafer elde etmek istediğini söyledi. İngiltere Başbakanı, "Putin'in devasa bir ordusu var ancak siyasi pozisyonu çok zor, çünkü felaket bir gaf yaptı" dedi.

"Putin'in tek seçeneği, Ukraynalıları topçularıyla ezmeye ve öğütmeye devam etmek" diyen Johnson, Rusya ordusunun Ukrayna'nın Mariupol kentinden Kırım'a kara köprüsü kurma hedefiyle ilgili "Bu olasılık çok yakın" dedi. Johnson, Rusya'ya karşı yaptırımların devam edeceğini belirterek "Askeri olarak daha fazla neler yapabileceğimize bakmalıyız. Ekonomik yaptırımları artırmalıyız, biz de bunu yapıyoruz. Putin'in üzerinde artan bir baskı dalgası olduğundan emin olmak istiyoruz" diye konuştu.

KİEV BÜYÜKELÇİLİĞİ YENİDEN AÇILACAK

İngiltere Başbakanı Johnson, açıklamasında Ukrayna'nın başkenti Kiev'de İngiltere Büyükelçiliği'nin bir sonraki hafta yeniden açılacağını da duyurdu.

Öne Çıkanlar