BTS sürgünlere karşı Ankara’ya yürüme kararı aldı

BTS sürgünlere karşı Ankara’ya yürüme kararı aldı
Demiryollarında başlatılan sürgün uygulaması sürüyor. 11 Mayıs’ta 13’ü BTS üyesi 29 demiryolu çalışanı sürgün edildi. BTS, sürgünlere karşı birçok kentten Ankara’ya yürüme kararı aldı.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK - KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri sürgünle karşı karşıya. Sürgünlere tepki gösteren BTS, birçok kentte eş zamanlı basın açıklaması yaptı. Diyarbakı’da ki açıklamanın adresi Tren İstasyonuydu.  Açıklama öncesi polis çevrede yoğun önlem aldı. Bölgede TOMA, zırhlı araç ve çevik kuvvet ekipleri konuşlandırıldı. Üyelerinin katıldığı basın açıklamasını BTS Diyarbakır Şube Başkanı Süleyman Bozkurt yaptı.

SÜRGÜNLER SÜRÜYOR

BTS’nin büyük zorlukları göğüsleyerek ve bedeller ödeyerek kurulmuş bir sendika olduğunu ifade eden Bozkurt, tüm alanlarda kamu emekçilerinin hak ve çıkarları için mücadele ettiklerini söyledi. Bilimsel, akılcı ve doğrudan yana bir duruş sergileyen sendika üyelerinin haksızlığa uğradığını belirten Bozkurt, "TCDD Genel Müdürlüğü tarafından 11 Mayıs 2020 tarihinde alınan kararla; 13’ü sendikamız üyesi 29 demiryolu çalışanı sürgün edilirken aynı tarihte Yandaş Sendika üyesi 53 çalışandan bir kısmı kendi istedikleri yerlere atanırken bir kısmı ise yasa ve yönetmeliklere aykırı bir şekilde hülle atamayla görevde yükseltilmişlerdir.  Bu haksız, hukuksuz ve adaletten uzak kararın geri alınması amacıyla 11 Mayıs 2020 tarihinden bugüne kadar yaptığımız tüm girişimlere hiçbir olumlu cevap verilmezken, 27 Mayıs tarihinde ise Sendikamız Merkez Yürütme Kurulu üyesi Rıza Ercivan ile Sendikamız eski Genel Başkanlarından Yavuz Demirkol’un kendi istekleri dışında işyerleri değiştirildi. Yani sürgün edildiler. Yapılan bu hukuksuzluğa sessiz kalmak, kabullenmek demektir, başka hukuksuzlukların yaşanmasının önünü açmak demektir, yaşanacak mağduriyetlere göz yummak demektir" dedi.

SÜRGÜNLERE KARŞI YÜRÜYÜŞ

Sürgün kararının geri alınması için her türlü hukuki ve fiili mücadeleyi sürdürme kararlılığında olduklarını vurgulayan Bozkurt, şunları söyledi: "Sendikamız tarafından bu sürgün kararının geri alınması amacıyla; kamuoyu oluşturmak, ilgili kurumlara sesimizi duyurmak ve toplumu bilgilendirmek üzere ‘Sürgünler Geri Alınsın’ adı altında demiryollarında yürüyüş kararı alınmış ve bugün de yollardayız.  Bugüne kadar sesimizi duymayanlara duyurmak için 2 Haziran Salı günü İzmir, İstanbul, Adana ve Diyarbakır’dan yola çıkarak 4 Haziran Perşembe günü Ankara’da olunacak ve TCDD Genel Müdürü ile görüşülecektir. Bugün adaletten uzak, haksız ve hukuksuz bu kararın durdurulmaması önümüzdeki süreçte BTS üyeleri ile birlikte tüm çalışanlarının her an istekleri dışında başka iş yerlerine gönderilecekleri yeni hukuksuzlukların yaşanacağı anlamına gelmektedir.  Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası olarak, yaşanan bu haksız hukuksuz karar karşısında tüm çalışanları birlikte mücadeleye çağırıyoruz."

YELEKLERLE YÜRÜYÜŞE İZİN VERİLMEDİ

Basın açıklamasının ardından Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası üyeleri üzerilerindeki yeleklerle Tren Garından ayrılmak istedi.  Polis, ‘Sürgünlere karşı yürüyoruz’ yazısının yer aldığı yeleklerle Tren Garından ayrılmalarına izin vermedi.

Öne Çıkanlar