Buldan, AB büyükelçileriyle görüştü: HDP siyasal dönüşümde önemli rol oynayacak

Buldan, AB büyükelçileriyle görüştü: HDP siyasal dönüşümde önemli rol oynayacak
AB ülkelerinin büyükelçileriyle buluşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İmralı tecridi ve partilerine yönelik baskılara dikkat çekti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile HDP Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Hişyar Özsoy, Avrupa Birliği-Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut'un ev sahipliğinde düzenlenen yemekte AB’ye üye ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldi.

İMRALI TECRİDİ

Görüşmede, ülkede yaşanan siyasi ve ekonomik krize dair HDP'nin görüşlerini paylaşan Buldan,  yaklaşan seçimlere dair kamuoyundaki tartışma ve araştırmaları değerlendirdi. Buldan, İmralı’daki tecrit uygulaması, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Demirtaş kararlarının uygulanmaması, Kobanê Kumpas Davası ve HDP hakkında açılan kapatma davasındaki son gelişmelere dair görüşlerini aktardı.

‘HDP ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK’

Toplantıda büyükelçilerden gelen soruları da yanıtlayan Buldan, baskı, tutuklama ve yargılamalara rağmen HDP’nin gücünü artırmaya devam ettiğini, önümüzdeki dönemde Türkiye siyasetinde sonuçları belirleyen bir aktör olarak ülkenin ihtiyaç duyduğu siyasal dönüşümde önemli bir rol oynayacağını vurguladı. (MA)

Öne Çıkanlar