Burger King’in Türk işletmecisi Nasdaq'ta

Burger King’in Türk işletmecisi Nasdaq'ta
Ünlü fast food zinciri Burger King’in, dünyadaki en büyük ana işletmecisi TAB Gıda Sanayi ve Ticaret, ABD'de halka arz oluyor.

EKONOMİ - Ünlü fast food zinciri Burger King’in, dünyadaki en büyük ana işletmecisi TAB Gıda Sanayi ve Ticaret, ABD'de halka arz oluyor.

TFI Tab Gıda Yatırımları ABD'de halka arz için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) başvuruda bulundu. Şirket, ekim ayı başında SPK'dan yurt dışında halka arz için izin almıştı.

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklardan edindiği bilgilere göre, halka arz daha öncede kulislerde konuşulduğu üzere 2018'de gerçekleşecek. Şimdilik talep toplama aralığı ise belli değil ancak satış rakamının 400 milyon dolara kadar çıkabileceği ifade edildi.

Diğer taraftan, geçen yıl Goldman Sachs, Credit Suisse ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın TAB Gıda'nın yüzde 10 hissesi karşılığında yaptıkları 150 milyon dolarlık yatırım, şirketin tamamı için 1,5 milyar dolar değerlemeye işaret etmişti.

TFI Tab Gıda, Nasdaq'a "QSRG' kodu ile kote olacak.

Halka arza Morgan Stanley, Credit Suisse, Goldman Sachs, Citigroup, JP Morgan ve Rabo Securities aracılık edecek.

TAB Gıda'nın Çin'de 700'den fazla, Türkiye'de ise 600 Burger King işletmesi bulunuyor. TAB Gıda, Popeyes, Sbarro ve Arby's markalarının da işletmeciliğini yapıyor.

Öne Çıkanlar