Çalışma aletini dışarıda unutan inşaat işçisi işten çıkarıldı

Çalışma aletini dışarıda unutan inşaat işçisi işten çıkarıldı
Taşeron şirkette çalışan inşaat işçisi matkabı dışarıda unuttuğu için işten atıldı.

Gebze’nin Mutlukent Mahallesi’nde yaklaşık bir yıldır süren konut şantiyesinde çalışan iki işçi, mesai bitiminde matkabı dışarıda unuttu. Zeray İnşaat'a taşeron işçi sağlayan BMT firmasında çalışan iki işçi bu sebeple işten çıkarıldı.

işten atılan işçilerden biri patron ile görüşmesi sonrası iş başı yaparken Mevlüt Bağırmaz işe geri alınmadı. İşçilerin çıkış kâğıtlarının ise işe başlamadan imzalatıldığı öğrenildi.

Evrensel’den Hüseyin Demir’e konuşan Bağırmaz, "İşe girerken bize çıkış kağıtlarımızı imzalattılar. Sonrasında başlarına dert olmayalım diye mi böyle bir şey yaptılar anlamadık ama biz de işe mecbur olduğumuz için imzaladık. Şimdi de bir söz ile işimizden olduk. Diğer arkadaşlarımız yarın bir gün kendi başlarına da bu gibi bir olay gelecek diye tedirgin" dedi.

Bağırmaz, "Şantiyede Covid-19 önlemine dair yazılar olmasına karşın ne kadar lafta kaldığını görüyorduk. Küçücük bir koğuşta 8 kişi kalıyoruz. Daracık koridorlar, tuvalet ve yıkanma yerlerimiz hijyenden mahrumdu. Hastalandığımızda doktor olmuyor, kendi imkanlarımızla doktora gidersek gidiyorduk" diye konuştu.

Öne Çıkanlar