Cannes’da ödüller verildi

Cannes’da ödüller verildi
Cannes Film Festivali, ödül töreniyle sona erdi. Festivalde Fatih Akın’ın yönettiği “Solgun” adlı filmdeki rolüyle Diane Kruger “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne layık görüldü.

KÜLTÜR- 70. kez düzenlenen Cannes Film Festivali, pazar günü yapılan ödül töreniyle sona erdi. Festivalde Fatih Akın’ın yönettiği "Solgun" adlı filmdeki rolüyle Diane Kruger "En İyi Kadın Oyuncu" ödülüne layık görüldü.

9 kişiden oluşan ve bu yılki başkanlığını İspanyol yönetmen Pedro Almodovar’ın yaptığı festival jürisi uzun bir mesai sonrası ödülleri dağıttı. Jürideki isimler arasında ABD’li aktör Will Smith de vardı.

Türkiye asıllı Alman yönetmen Fatih Akın’ın son filmi "Aus dem Nichts" (Solgun) da festivalden ödülle ayrıldı. Bombalı bir saldırı sonrası eşini ve çocuğunu kaybeden bir kadının hikayesinin anlatıldığı filmin başrol oyuncusu Diane Kruger "En İyi Kadın Oyuncu" seçildi.

Cannes’da bu yılki Jüri Özel Ödülü’ne Rus yönetmen Andrei Zvyagintsev’in filmi "Nelyubov" layık görüldü. Parçalanmış Rus toplumu üzerine olan film festivalin dikkat çeken yapımları arasındaydı. Zvyagintsev, 2014’te Cannes’da En İyi Senarist Ödülü de almıştı.

"EN İYİ SENARYO" YUNAN YÖNETMENE
Yunan yönetmen Giorgos Lanthimos hem yazıp hem yönettiği "The Killing of a Sacred Deer"  adlı filmiyle "En İyi Senaryo" dalında ödüle layık görüldü. Filmde Colin Farrell ve Nicole Kidman gibi iki önemli Hollywood yıldızı başrolde.

İLK FİMİNE ÖDÜL ALDI

Bu yıl "Büyük Ödüle" layık görülen yönetmen Robin Campillo oldu. Fransız sinemacı ilk yönetmenlik denemesiyle yarıştığı filmi "120 Battements par Minute"de AIDS’i konu alıyor.

EN İYİ YÖNETMEN

Festivalden ödülle yarılan bir başka isim Sofia Coppola oldu. ABD’li yönetmen "The Beguiled" ile "En İyi Yönetmen Ödülü’nü aldı. Film Thomas Cullinan'ın 1961 tarihli romanının bir versiyonu.

EN İYİ ERKEK OYUNCU

Lynne Ramsay’ın yönettiği "You Were Never Really Here"in başrol oyuncusu Joaquin Phoenix "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü aldı. Phoenix filmde çocuk kaçakçılığı şebekesinden bir kızı kurtarmaya çalışan savaş gazisi rolünde.

Öne Çıkanlar