Çatışmalar Türkiye-Suriye sınırının tamamına yayıldı

Çatışmalar Türkiye-Suriye sınırının tamamına yayıldı
MSB, Suriye'nin kuzeyine yönelik kara operasyonunun da başladığını açıkladı. Girê Spî, Amûdê, Dêrik, Serekanîye, Kobanê, Qamişlo, Dirbesiyê ve Tirbesiyê bölgeleri bombalanıyor.

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyine yönelik kara operasyonunun da başladığını açıkladı. Bölgeye  bugün öğleden sonra hava ve top atışı saldırıları başlatılmıştı.

Açıklamada "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Millî Ordusu, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Fırat’ın doğusuna kara harekâtına başladı." ifadeleri yer aldı.

Türkiye’nin Kuzey Doğu Suriye bölgesine yönelik başlattığı operasyon kapsamında Qamişlo, Dêrik, Tirbesiyê, Şêxler ve Girê Spî, Dirbesiyê ve Amûdê kent merkezleri savaş uçakları ve obüs toplarıyla bombalanıyor. Sivil yerleşim alanlarının hedef alındığı saldırı, tüm sınır hattına yayıldı. Çatışmalarda ölü ve yaralılar var. 

KOBANÊ KENT MERKEZİ VURULDU 

Kobanê kent merkezi ve çevresi savaş uçakları ve obüslerle vurulurken, çok sayıda yaralı hastanelere kaldırıldı. QSD güçlerinin karşılık verdiği çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor. 

QSD KARŞILIK VERİYOR

Qamişlo, Dêrik, Tirbesiyê, Dirbesiyê Şêxler, Amûdê ve Girê Spî bölgelerinde de bombardımanın devam ettiği, QSD güçlerinin karşılık verdiği belirtiliyor. Bölgenin birçok kentinde sivil ölümler yaşanırken, yaralılar hastanelere kaldırıldı. 

BEŞ SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Rûdaw, Kobani’den Derik’e kadarki hatta gerçekleştirine havadan ve kadaran bombardımanlar sonucu 5 sivilin hayatını kaybettiğini, 9 sivilin de yaralandığını akltardı.

QAMIŞLO'DA 12 PATLAMA

Rûdaw, Kamışlo kent merkezindeki Hileliye mahallesine yönelik top atışı gerçekleştirildiğini ve 12 ayrı patlamanın duyulduğunu belirtti.

QSD’ye yakın kaynaklar da TSK ve ÖSO unsurlarının, Tirbespiyê’nin Til Cihan, Kel Hesnak ve Derna Qunlinga köylerini obüslerle bombaladığı duyurdu.

Aynı kaynaklar QSD ile TSK-ÖSO güçleri arasında Kobani’nin batı ve doğu kırsalında şiddetli çatışmalar yaşandığını aktardı.

Rojava Enformasyon Merkezi ise operasyonda en az 7 sivilin öldüğünü belirtirken, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü ise, ölü sayısını 8 olarak verdi. Örgüt, ölenler arasında Kamışlı'da iki Asuri, Tel Abyad yakınlarındaki bir köyde bir karı-koca ve çocuklarıyla bir başka erkek, Qamışlo'nun batısındaki bir köyde de bir çocuğun ve Resulayn'da da bir erkeğin olduğunu kaydetti. Örgüt, SDG'den en az 7 savaşçının öldüğünü belirtirken, Rojava Enformasyon Merkezi'ne göreyse bu sayı 3. SDG bir başka açıklamasında da, savaş uçaklarının Ayn İsa ilçesinde 50 kilometre içeriye kadar uzanan bölgeyi bombaladığını, kuzeydoğudaki sınır bölgesi üzerinde 25 uçağın uçtuğunu ve 16 noktanın hedef alındığını kaydetti.

BARAJ VURULDU

Suriye devlet televizyonu, Türkiye’nin, Hesekê bölgesinde bulunan Mansura barajına hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Baraj, 2 milyonluk nüfusun içme suyunu temin ediyor. 

MARDİN’DE EĞİTİME ARA VERİLDİ 

Mardin Valiliği, bazı yerlerde eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Valilik, 10 Ekim Perşembe yani yarın Nusaybin kent merkezi ve Kızıltepe'ye bağlı Şenyurt ve Akdoğan mahallerindeki okullarda eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. 

NUSAYBİN’DE ÇOK SAYIDA YARALI 

Mardin'in Nusaybin sınırında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Birçok eve roket isabet ederken, ambulanslar aralıksız hastaneye yaralı taşıyor. Şimdiye kadar 4 yakalının hastanelere kaldırıldığı öğrenildi.

KIZILTEPE'YE SIÇRADI

Öte yandan, sınırın hemen bitişiğinde yer alan Kızıltepe'nın bazı kırsal mahallelerinde de karşılıklı top atışları başladı. Kızıltepe'ye bağlı Şenyurt Mahallesi'ne bir havan mermisinin isabet ettiği aktarıldı. Askerlerin, söz konusu köyü boşaltmak istediği bildirildi.

CİZRE'DE TOP ATIŞLARI

Sınır hattında bulunan Şırnak'ın Cizre ilçesinde de akşam saatlerinde çevre karakollardan top atışları başladı. 

BÖLGEDE TELEFON HATLARI KESİLDİ 

Sınır hattındaki tüm il ve ilçelerde internet ve telefon şebekeleri saatlerdir kesik. (HABER MERKEZİ/MA) 

    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar