Cengiz Holding'in Eti Bakır şirketi, İngiliz ICoNiChem'i satın aldı

Cengiz Holding'in Eti Bakır şirketi, İngiliz ICoNiChem'i satın aldı
Cengiz Holding bünyesinde faaliyet gösteren Eti Bakır, Birleşik Krallık menşeli inorganik kobalt ve nikel kimyasalı üreticisi ICoNiChem şirketini satın aldı.

Türkiye'nin son yıllarda aldığı ihalelerle, müteahhitlik işleriyle ve Kamu-Özel İşbirliği projeleriyle adından sıkça söz ettiren Cengiz Holding şirketlerinden madencilik şirketi Eti Bakır, GIL Investments'tan 2016 yılında aldığı destek sonrasında işleme kapasitesini geliştiren, inorganik kobalt ve nikel kimyasalı üreticisi İngiliz kimya şirketi ICoNiChem'i satın aldı.

Eti Bakır, gerçekleştirilen satın alma ile kobalt madenini hem çıkaracak hem de işleyerek son kullanıcılara satabilecek.

ICoNiChem'in eti Bakır'a satışını tamamlamış olmaktan mutlu olduklarını söyleyen GIL Investments Direktörü Trevor Middleton, "Bu şirket ile son beş yıldır birlikte çalışmaktan keyif aldım ve bu satın alma ile Eti Bakır iyi bir stratejik hamle yaparken, ICoNiChem kayda değer bir büyüme sağlayacak" dedi.

Eti Bakır Genel Müdürü Emre Kayışoğlu, "ICoNiChem satın almasını tamamladığımız için mutluyuz. Gelecek yıllar içinde kobalt bazlı kimyasallara talep artacağı öngörülüyor. Bizim madencilik faaliyetlerimiz ve ICoNiChem'in kobalt işleme operasyonu birleştiğinde artan talebe yönelik olarak iyi bir pozisyon almış olacağız" dedi.

Öne Çıkanlar