Cezaevlerinden tahliyeler başladı

Cezaevlerinden tahliyeler başladı
Yurt genelindeki cezaevlerinden tahliyeler başlarken, işlemler sırasında sosyal mesafe kuralına uyulduğu ve maske takıldığı görüldü.

İnfaz düzenlemesine ilişkin kanunun yürürlüğe girmesiyle, cezaevlerinden tahliyeler başladı. İstanbul ve Adıyaman'da belediye otobüsleri kullanıldı, koronavirüs nedeniyle de sosyal mesafe kuralına uyuldu.

İnfaz yasasının Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesinin hemen ardından cezaevlerinden tahliyeler başladı. Bu kapsamda İstanbul Maltepe Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nden tahliye edilenler otobüslerle dışarı çıkartıldı.

Polisin cezaevi çevresinde aldığı yoğun güvenlik tedbirleri altında tahliye edilenler İETT Otobüsleri, cezaevi minibüsleri ve HAVATAŞ'a ait otobüslerle polis ekiplerinin eskortluğunda cezaevinden ayrıldı.

Tahliye edilenlerin bindikleri otobüslerde sosyal mesafe kuralına uyulduğu ve tahliye edilenlerin maske taktıkları görüldü.

715 HÜKÜMLÜ TAHLİYE OLDU

Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumundaki 715 hükümlü, belediye otobüslerine bindirilerek Valilik önüne getirildi. Tahliye olan bazı hükümlüleri, yakınları karşıladı.
Hükümlüler, otobüsten indikten sonra yakınları tarafından karşılanarak evlerine döndü. Tahliyeler sırasında, sosyal mesafe kuralına dikkat edildiği gözlendi.

KORONA DÜZENLEMESİ

Koronavirüs nedeniyle açık ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanan hükümlüler, 31 Mayıs 2020'ye kadar izinli sayılacak.

Salgının devam etmesi halinde bu süre 2 aylık sürelerle 3 kez uzatılabilecek. Ağır hastalık, engellilik veya kocama nedeniyle hayatını yalnız idame ettiremeyen 65 yaşını bitiren hükümlüler de denetimli serbestlikten yararlanacak.

Yasayla birlikte 90 bin tutukluya tahliye yolu açılırken, denetimli serbestlik süresi de bir kereliğine mahsus olarak 3 yıla çıkarılacak. Terör, cinayet, uyuşturucu ve cinsel suçlar ise kapsam dışı bırakılacak.   

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar