'Cezayı yatıranlar bile sonradan başka adla farklı bir ödemeyle karşı karşıya kalıyor'

'Cezayı yatıranlar bile sonradan başka adla farklı bir ödemeyle karşı karşıya kalıyor'
Meclis İnsan Hakları Komisyonu Üyesi CHP İstanbul vekili Tanal, 'sanki daha fazla ücret alınsın diye hareket edildiğini' iddia ederken, kendilerine çok sayıda mağdurun ulaştığını aktardı.

ARTI GERÇEK-İktidarın dolar üzerinden geçiş garantisi verdiği, özel şirketlerin işlettiği köprü, tünel ve otoyollarda vatandaşların OGS ve HGS sistemleriyle mağdur edildiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Mahmut Tanal, icralık olan vatandaşları Meclis gündemine taşıdı.

AKP iktidarının dolar üzerinden geçiş garantisi verdiği köprü, tünel ve otoyollarla ilgili şikayetlerin ardı arkası kesilmediği ifade edilirken, CHP Milletvekili Tanal, köprü, tünel ve otoyollara kurulan OGS ve HGS sistemleri üzerinden de vatandaşın fazla para ödemek zorunda bırakıldığını dile getirdi.

‘KAÇAK GEÇİŞLE SUÇLANAN SÜRÜCÜLERE BORÇ ÇIKARILIYOR’

Sorunu Meclis Genel Kurulu’nda gündeme getiren CHP’li Tanal, AKP iktidarının geçiş garantisi verdiği köprü, tünel ve otoyollarda vatandaşların OGS ve HGS sistemleriyle mağdur edildiğini belirterek, "Sistem arızası, plaka okunmaması, bakiye yetersizliği gibi durumlarda kaçak geçişle suçlanan sürücülere borç çıkarılıyor" dedi.

‘CEZAYI YATIRANLAR BİLE SONRADAN BAŞKA BİR ÖDEMEYLE KARŞILAŞIYOR’

Köprü, tünel ve otoyol işletmecilerinin duyuruyu sağlıklı şekilde yapmadığı için vatandaşların borcun farkına varmadığına dikkat çeken Tanal, "Sonrasında icra takibi başlatılıyor. Borç katlandıkça katlanıyor. Cezayı yatıranlar bile sonradan başka ad altında farklı bir ödemeyle karşı karşıya kalıyor" ifadelerini kullandı.

‘SANKİ FAZLA ÜCRET ALINSIN DİYE…’

İstanbul vekili Tanal, sanki daha fazla ücret alınsın diye hareket edildiğini iddia ederken, kendilerine çok sayıda mağdurun ulaştığını aktardı. OGS ve HGS şikayetlerinin gündeme alınması gerektiğini kaydeden Tanal, bu meselenin peşini bırakmayacaklarını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar