ÇGD’den İlhan Taşçı açıklaması: RTÜK, orman kanunu uygulayıcısı değil

ÇGD’den İlhan Taşçı açıklaması: RTÜK, orman kanunu uygulayıcısı değil
Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in, CHP’li RTÜK üyesi İlhan Taşçı'nın toplantıya katılmasını engellemesini ve haber yapan kanallara ceza yağdırmasını eleştirdi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği(ÇGD), RTÜK Üst Kurul toplantısında, CHP kontenjanından Üst Kurul Üyesi seçilen İlhan Taşçı, "ihsası reyde" bulunmakla suçlanarak toplantıdan çıkarılmasını eleştirdi. Derneğin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "Ormanlarımızın yanmasına seyirci kalıp üstüne belediyeleri suçlu ilan etme telaşına düşen iktidarın, halkın sesi olan yayın organlarını kendi 'biat medyası'na dönüştürmesine izin vermeyeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

ŞAHİN'İN ORMAN KANUNLARINI UYGULAMA ARZUSUNUN YANSIMASI

Şahin'in RTÜK'ün başına getirilmesiyle Kurul'un basın özgürlüğüne ilişkin sorunlu bakışını kronikleştirdiğini belirten ÇGD, "Kurul üyesi İlhan Taşçı'nın toplantıya katılmasını engellemesi ve haber yapan kanallara ceza yağdırması adeta orman kanunlarını uygulama arzusunun bir yansımasıdır" dedi.

YAYIN ORGANLARINI KENDİ 'BİAT MEDYASI'NA DÖNÜŞTÜRMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Açıklamasında, orman yangınlarına seğirci kalarak bir de belediyeleri suçlayan iktidarın, halkın haber alma hakkını savunan yayın organlarını kendi 'biat medyası'na dönüştürmelerine izin verilmeyeceğinin de altını çizen ÇGD, "Şahin'in şahsında RTÜK'ü; orman kanunu uygulayıcısı değil, gerçeklerin yanında durarak ormanlarımızı korumaya dönük bir tavır almaya çağrıyoruz" dedi.

ÇGD'nin yaptığı açıklama şu şekilde:

"RTÜK'ün başına getirilmesiyle Kurul'un basın özgürlüğüne ilişkin sorunlu bakışını kronikleştiren Ebubekir Şahin'in, Kurul üyesi İlhan Taşçı'nın toplantıya katılmasını engellemesi ve haber yapan kanallara ceza yağdırması adeta orman kanunlarını uygulama arzusunun bir yansımasıdır.

Ormanlarımızın yanmasına seyirci kalıp üstüne belediyeleri suçlu ilan etme telaşına düşen iktidarın, halkın sesi olan yayın organlarını kendi 'biat medyası'na dönüştürmesine izin vermeyeceğiz.

Şahin'in şahsında RTÜK'ü; orman kanunu uygulayıcısı değil, gerçeklerin yanında durarak ormanlarımızı korumaya dönük bir tavır almaya çağrıyoruz. Bir gün geride kalacak olan bu günlerin hafızamızdan silinmeyecek tek gerçeği, halkın haber alma hakkını engelleyenler olacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar