CHP'den Erdoğan'a yanıt: Nihayet 128 milyar doları sattığını itiraf etti

CHP'den Erdoğan'a yanıt:  Nihayet 128 milyar doları sattığını itiraf etti
Erdoğan’ın CHP’nin ‘128 milyar dolar’ eleştirisine verdiği cevabın bir itiraf olduğunu vurgulayan Öztrak, ‘Bu para ne için kullanıldı?’ diye sordu.

ARTI GERÇEK - CHP Ekonomi Masası’nın Nevşehir'e yaptığı ziyaret esnasında esnaf, sanayici ve ticaret örgütlerinin temsilcileri ile yaptığı toplantı öncesi Erdoğan’ın açıklamalarına cevap veren CHP Sözcüsü Öztrak, "Erdoğan bugün yaptığı grup başkan toplantısında, yaptığı konuşmada nihayet 128 milyar doları sattığını itiraf etti. Bu önemli bir aşama ama bu yetmiyor." diyerek bunun hesabını kamuoyu ile paylaşmaya çağırdı.

Öztrak’ın toplantı önccesi Erdoğan’a verdiği cevap şöyle oldu:

‘SATTIĞINI İTİRAF ETTİ’

Erdoğan bugün yaptığı grup başkan toplantısında, yaptığı konuşmada nihayet 128 milyar doları sattığını itiraf etti. Bu önemli bir aşama ama bu yetmiyor. Burada şunun bilinmesi lazım nasıl sattı, niçin sattı kime sattı? Pandemide harcadık diyor. Uygulanmakta olan kur rejimi serbest kur rejimi. Serbestçe kullanılan kur rejiminde rezervleri kullanmak suretiyleler, kura müdahale etmenin yolları vardır. Bu yolların da saydam olması lazım.

‘SAYDAMLIK YOK, ŞEFFAFLIK YOK’

128 milyar dolardan bahsediyoruz. Önceki kayıtlara bakıyorum dövize edilmiş her türlü müdahaleler tek tek yazıyor. Ama bu son dönem 128 milyar dolarlık müdahale ile ilgili tek bir satır yok. Saydamlık yok, şeffaflık yok. Şimdi bu safhadan sonra yapılması gereken şey bu para kura müdahale etmek için mi kullanıldı ya da başka bir şey için kullanıldı. Neye kullanıldıysa kullanıldı. Merkez bankası kasasından nasıl çıktı, hangi yöntemle çıktı bununla ilgili vatandaşlarımızın aydınlatılması bundan sonra bunun yapılması lazım.

‘BU KADAR İYİYSE NEDEN DEĞİŞTİRDİNİZ’

Sürekli bir Berat Albayrak güzellemesi yapılıyor. Bu kadar iyiyse neden değiştirdiniz, neden yeni bir yönetim getirdiniz? Neden yapılan her şey doğruysa neden Merkez bankası Başkanını değiştirdiniz? Türkiye Cumhuriyeti devleti aşiret değil, krallıkta değil devlettir. Devlettir. Kamuoyuna gerekli değerlendirme yapılır hesap kitap açıklanır. Kamuoyu da gerekli değerlendirmeleri yapar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar