CHP’den HDP’nin yeni eş başkanlarına tebrik

CHP’den HDP’nin yeni eş başkanlarına tebrik
CHP'li Özgür Özel, Meclis Genel Kurulu'ndaki konuşması sorasında kongrenin HDP’ye hayırlı olması dileğinde bulunarak ve Eş Genel Başkanlara başarılar diledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Millet İttifakı’nı "terör örgütleriyle ele ele" diye hedef gösteren Erdoğan’a tepki göstererek, "31 Mart'ta ve 23 Haziran'da seçmenin cezalandırdığı zehirli dile geri dönmüştür" dedi. Özel, HDP Eş Genel Başkanlığı'na seçilen Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ı da tebrik etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 4’üncü Olağan Büyük Kongre’de Eş Genel Başkanlığa seçilen Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ı tebrik etti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis Genel Kurulu'ndaki konuşması sorasında kongrenin HDP’ye hayırlı olması dileğinde bulunarak ve Eş Genel Başkanlara başarılar diledi.

Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu Kınık’ta "Cumhur İttifakı, karşımızdaki malum Millet İttifakı adı altında aslında terör örgütleriyle el ele, omuz omuza olanlara karşı bir ittifaktır" şeklindeki açıklamalarına da tepki gösterdi. Özel, Erdoğan’ın bu açıklaması ile ilgili,  "31 Martta ve 23 Haziranda seçmenin cezalandırdığı zehirli dile geri dönmüştür. Bu dili kınıyoruz; bu dilin kullanılmasını reddediyoruz. Bu dil, hiç kimseden utanılmayacaksa o şehirde Millet İttifakı'na oy vermiş 1,5 milyon kişiden utanılması gereken ayıplı bir dildir" dedi. (MA)

Öne Çıkanlar