CHP'den İrfan Fidan değerlendirmesi: Yutarsan yut, yutmazsan gargara yaparsın

CHP'den İrfan Fidan değerlendirmesi: Yutarsan yut, yutmazsan gargara yaparsın
Kısa bir süre önce Yargıtay'a atanan eski İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan, AYM seçimlerinde en yüksek oyu aldı.

Yargıtay’da yapılan Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliği seçimlerinde en yüksek oyu İrfan Fidan'ın alması hakkında konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "193 vefatın olduğu gün seçimi yaptırmayanlar, 240 vefatın olduğu gün ‘Corona hafifledi, yapabiliriz seçimleri’ demişler. Yutarsan yut, yutmazsan gargara yaparsın" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Bugün yapılan AYM seçimlerinde İrfan Fidan'ın en yüksek oyu almasını sert bir dille eleştiren Özel, Fidan'ın Yargıtay üyesi yapıldığı sürece atıfta bulundu. 

FİDAN ELEŞTİRİSİ: YUTARSAN YUT

AYM seçimlerinin ertelenmesine ilişkin, "Bu sarayın makbul savcısı, bunun için erteleme olmasın sakın" dediğini hatırlatan Özel, şöyle konuştu:

"2 Aralık günü kürsüdeydim. ‘İrfan Fidan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı… 28 Kasım günü Yargıtay üyesi seçildi, İstanbul’dan geldi, koltuğu daha sıcak. O gün Yargıtay’da seçim var, ‘Corona dolayısıyla ileri tarihe bırakıyoruz.' Bu sarayın makbul savcısı, bunun için erteleme olmasın sakın' dedim. Bugün Yargıtay’da AYM seçimi yapıldı. En yüksek oyu İrfan Fidan aldı. Yargıtay’ın çok saygın, oy verirken vicdanıyla karar veren, hiçbir yerden tavsiye almayan çok değerli mensupları, 28 Kasım günü İstanbul’dan ayrılan, 2 Aralık’ta korona korkusundan Ankara’ya intikal edememiş olan 14 günlük arkadaşlarına en yüksek oyu vermişler. İrfan Bey, sempatik, insan ilişkileri kuvvetli, mesleğinde başarılı, iki haftada kendisini sevdirmiş. 2 Aralık günü korona var diye ertelediler. 193 vefatın olduğu gün seçimi yaptırmayanlar, 240 vefatın olduğu gün ‘Corona hafifledi, yapabiliriz seçimleri’ demişler. AKP'nin çok vicdanlı seçmenleri, yalandan korkan erdemliler hareketinden seçmenlerine, ‘Biz Coronadan dolayı seçimleri erteledik, nasıl sizin düğünleri ertelediysek, kahvehaneni kapattıysak’ demişlerdi, 14 gün sonra tedbirleri hafifletmişlerdi. Yutarsan yut, yutmazsan gargara yaparsın."

SOFUOĞLU TARTIŞMASI: SİZ BU MECZUBU GÖREVDE TUTTUNUZ

Ebubekir Sofuoğlu isimli profesörün"Üniversiteler, fuhuş yuvasıdır" sözlerine de tepki gösteren Özel, şöyle konuştu:

"Üniversiteleri fuhuş evleri olmakla suçluyor. Beyefendiler 'bugün soruşturma başlattık, doğru bulmuyoruz biz de kınıyoruz.' Hiçbir kıymeti yok. O kişi oraya atarken referansınız belli. Üstelik bu kişi kamuoyuna daha önce mal olmuş bir kişidir.  Söylediği her söz Cumhuriyet ile çelişkili. Siz bu meczubu görevde tuttunuz.

'AYNI GEMİDE DEĞİLİZ'

Özel'in konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

"Ali Erbaş, Bodrum’da 100 milyonluk külliye yaptırıyor. Parasıyla yaptırsa israf, devletin parasıyla yaptırdıysa haram. Bugün bütçe görüşmelerinde Veli Ağbaba, 'Komşusu açken yatağa tok giren bizden değildir. Sen bu kadar fakirlik varken, 100 milyona külliye yaptırmak nedir? Sen kimlerdensin' diyor. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, 'Bizdendir' diyor. Evet sizdendir. Bu Ali Erbaş sizdendir. Safınız belli olsun. Ayrıştırıyorsunuz ya aynı gemide değiliz."

'YAZIKLAR OLSUN'

"Recep Tayyip Erdoğan, ‘Beşinci kol faaliyetini de aynı şekilde hüsrana uğratacağız' dedi. Nedir, beşinci kol faaliyeti? Propaganda, casusluk ve terör ile karşı tarafı yenme faaliyeti. Yazıklar olsun. Terörist başından mektup okutan anlayışın söylediği lafa bak. İlk kim söyledi? İspanyol Diktatör Franco. Franco’nun özelliği 35 yıl diktatörlük yaptı. Muhalefete beşinci kol demenin siyasette, demokraside yeri yok. Hangi beşinci kol faaliyetinden bahsediyorsun?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar