CHP'den Sağlık Bakanı'na çağrı: Yüreğiniz yetiyorsa vefat sayılarını açıklayın

CHP'den Sağlık Bakanı'na çağrı: Yüreğiniz yetiyorsa vefat sayılarını açıklayın
Bakan Koca'nın açıklamalarını değerlendiren CHP'li Adıgüzel, 'Yüreğiniz yetiyorsa pandemi dönemindeki bulaşıcı hastalıklar nedeniyle olan vefat sayılarını açıklayın' dedi.

Sağlık Bakanlığı'na seslenen CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, geçmiş yıllardaki ve pandemi dönemindeki bulaşıcı hastalık kaynaklı vefat sayılarının açıklanmasını istedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, toplamda 240 milyon doz aşı için sözleşme yapıldığı yolundaki açıklamalarına CHP'den tepki geldi. CHP'nin doktor kökenli Milletvekili Mustafa Adıgüzel, "Bu sözleri biz daha önce de duyduk. Kasım ayında 50 milyon doz, Mart ayında 100 milyon doz. Her geçen gün üstüne ilave ediyor. Artık biz anlaşma istemiyoruz, biz aşı istiyoruz. 240 milyon dozdan bahsediyorsun, şu anda Türkiye'de aşıladığın insan sayısı 10 milyonu geçmedi" dedi.

'YÜREĞİNİZ YETİYORSA VEFAT SAYILARINI AÇIKLAYIN'

Bakan Koca'nın açıklamalarını değerlendiren Adıgüzel, şeffaflık çağrısında bulundu. Adıgüzel, "Yüreğiniz yetiyorsa  geçtiğimiz yıllardaki ve bu pandemi dönemindeki bulaşıcı hastalıklar nedeniyle olan vefat sayılarını açıklayın" diye seslendi.

Adıgüzel, şöyle konuştu:

"Bir de test sayısındaki düşüşü neden değil, sonuç olarak söyledi. Esas sonucu istiyorsanız oradaki vefat sayılarına bakın. Biz bu Sağlık Bakanı'na Kasım 2020'deki bütçe görüşmelerinde sorduk. 'Geçtiğimiz yıllarda ve bu pandemi döneminde bulaşıcı hastalıklardan ölen sayılar nedir?' dediğimizde, 'Yıl sonunu bekleyin. Bütün cenaze kayıtları memleketlerine gidecek, o zaman söyleyeceğiz' demişti. Aradan dört ay geçti. Ne soru önergelerimize ne de medya yoluyla sorduğumuz sorulara herhangi bir cevap vermedi. Sağlık Bakanı'na çağrı yapıyorum: Yüreğiniz yetiyorsa geçtiğimiz yıllardaki ve bu pandemi dönemindeki bulaşıcı hastalıklar nedeniyle olan vefat sayılarını açıklayın. Topluma bir borcunuz var. 'Bu işi bütün açıklığıyla yürütüyoruz, saklayacağımız bir şey yok' diyorsanız, toplumu daha fazla bu bilgilerden mahrum bırakmayın."

Öne Çıkanlar