CHP'den Soylu'ya 'görevden alma' tepkisi: Sen kimsin de halkın iradesine darbe yapıyorsun?

CHP'den Soylu'ya 'görevden alma' tepkisi: Sen kimsin de halkın iradesine darbe yapıyorsun?
CHP'li Seyit Torun, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasına 'Sen kanun musun?' sözleriyle tepki gösterdi.

İçişleri Bakanlığı, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve adli kontrolle serbest bırakılan İzmir'in Menderes ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ı görevden uzaklaştırdı. 

Serbest bırakılan belediye başkanının görevden alınmasına tepkiler sürerken; CHP'den de konuya ilişkin ilk açıklama geldi. 

'SEN KANUN MUSUN?'

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik sert ifadeler kullandı. 

"Dün mahkemede serbest kalan Menderes Belediye Başkanımız, bugün Suçişleri Bakanı’nın talimatıyla görevden alındı. Atanmış Süleyman Soylu, sen kanun musun?" diyen Torun, şu ifadeleri kullandı: 

"Dün tutuklatamadın, şimdi kendi yetkilerinle mi yargıyı çiğniyorsun! Sen kimsin de halkın iradesine darbe yapıyorsun? Atanmış Süleyman Soylu; Mahkemenin ‘görevden al’ dediği 2 AKP’li belediye başkanına 6 aydır işlem yapmayıp suç işliyorsun! İşte sen bu kadar aciz, bu kadar korkaksın. Unutursak kalbimiz kurusun: Günü geldiğinde bu millete hesap verecek, o terazide sen de tartılacaksın!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar