CHP'li Öztrak'tan Erdoğan'a Anayasa yanıtı: Gündemi işgal etmesinler

CHP'li Öztrak'tan Erdoğan'a Anayasa yanıtı: Gündemi işgal etmesinler
'Hükümet, can güvenliği nedeniyle esnafa çalışmayacaksın diyor. Ama sizin esnafı canıyla cüzdanı arasına sıkıştırmaya hakkınız yok. Vereceksiniz desteği, devletsiniz.'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Anayasa değişikliği açıklamalarına ilişkin, "Bunların yapacağı Anayasa değişikliğinin bir hayrı olmaz. Gündemi işgal etmesinler, milletin tenceresini, cüzdanını doldurmaya baksınlar" dedi. 

CHP Ekonomi Masası Heyeti Ankara'da Kantinciler Esnaf Odası, Berberler ve Kuaförler Federasyonu ve Fırıncılar Federasyonu'nu ziyaret etti.  

CHP heyetinde, partinin Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Esnaf ve Sanatkarlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Ankara Milletvekili Murat Emir yer aldı. Heyet, Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Bayram Şahin, Kuaförler ve Berberler Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş ve Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın sorunlarını dinledi.

'BUNLARIN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN HAYRI OLMAZ'

Öztrak, Erdoğan'ın "Yeni anayasa" açıklamalarını "Bunların yapacağı anayasa değişikliğinin bir hayrı olmaz. Gündemi işgal etmesinler milletin tenceresini, cüzdanını doldurmaya baksınlar" diyerek eleştirdi.   

ERDOĞAN'A YANIT

CHP'li Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısında esnaflara yönelik açıklamalarını da şöyle değerlendirdi:

"Dün akşam hükümet, özellikle bu sektörü ilgilendirecek açıklamalar yaptı. Açıklamalar belirsizliklerle dolu. Dünyada bütün ülkeler kendi esnafına doğrudan bütçeden destek vererek sahip çıktı, bizim hükümet iş yapamayan, çalışamayan esnafa faiziyle kredi vermeyi teklif ederek sorunları hafifletebileceğini sandı, olmadı. Gelir desteğini en düşük veren ülke biziz, buna karşılık krediyi en fazla veren ülke biziz Çalışmayan esnaf krediyi ne yapacak?"

'ESNAFI CANIYLA CÜZDANI ARASINDA SIKIŞTIRMAYA HAKKINIZ YOK'

Öztrak, "Bizim ısrarımız sonucunda esnafa doğrudan destek verilmeye başlandı" diyerek, şunları söyledi:

"Hükümet, can güvenliği nedeniyle esnafa çalışmayacaksın diyor. Ama sizin esnafı canıyla cüzdanı arasına sıkıştırmaya hakkınız yok. Vereceksiniz desteği, devletsiniz. Para mı yok? para çok ama parayı esnafa vereceğinize dolarla euroyla garanti vermiş olduğunuz 5 tane saray müteahhidine veriyorsunuz. Bugün Türkiye'de gıda enflasyonu yaşanıyorsa, bu üç beş tüccara mal edilecek husus değildir. Çiftçinin hak ettiği desteği vermeyen kim? çiftçinin girdilerinin olağanüstü artmasına imkan veren kim? malının fiyatı arttırılması gerektiği zaman ithalat sopasıyla çiftçiyi döven kim, her yerde market zincirlerini açan kim?"

Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İstihdam seferberliği çağrısına" ilişkin, "Bu kaçıncı istihdam seferberliği? Bugün 10 buçuk milyon işsiz var. 2 milyon da çalıştığı halde iş başı yapamayan var. Eksik kalsın istihdam seferberliği. Her istihdam seferberliği dediğinde işsizlik arttı" dedi.

ÖZTRAK'TAN BOĞAZİÇİ AÇIKLAMASI

Öztrak, Boğaziçi Üniversitesi'nde 100'den fazla öğrencinin gözaltına alınmasına ilişkin de bir açıklama yaparak, "Önce milletin kutsalları üzerinden bir provokasyon yapıldı. Saray, resmi bir nefret dilini ve linç söylemini kullanmaya başladı. 12 Eylül'ü aratmayacak şekilde polis Boğaziçi'ne girdi. Biz bu filmi defalarca gördük. Bu filmin millete hiçbir hayrı yoktur. Yeniden çekilmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar